Rețetă: Prăjitură cremoasă cu căpșuni (sau alte fructe de sezon)

Rețetă: Prăjitură cremoasă cu căpșuni (sau alte fructe de sezon)
Nu ne săturăm niciodată de deserturi, iar cele car conțin și fructe sunt cu atât mai apetisante.

Iată o prăjitură cremoasă de care vă veți îndrăgosti. Puteți folosi căpșuni, afine, cireșe, sau orice alte fructe vă sunt pe plac, pentru a o îmbogăți. Noi vă prezentăm azi rețeta cu căpșuni, însă libertatea alegerii fructelor vă aparține. Dar, ca idee, în prepararea acestui desert, ar fi bine dacă ați face mai întâi crema.

Pe de altă parte, această prăjitură e simplă și pentru că nu aveți nevoie de cântar. Veți măsura la pahar, folosind unul obișnuit, de apă, de 200 ml.

Ingrediente pentru prăjitură cremoasă cu căpșuni

Blat: 2 ouă (la temperatura camerei)

o jumătate de pahar de zahăr

o jumătate de pahar de lapte

o jumătate de pahar de ulei vegetal

coajă de lămâie

2 căni de făină

1 pachet de praf de copt

Cremă: 250 ml lapte (un pahar și un sfert)

o jumătate de pahar de zahăr

o jumătate de pachet de vanilie

1 gălbenuș de ou

1 lingură de amidon (nu prea plină)

1 lingură de făină (nu prea multă)

Mod de preparare

Prepararea începe cu crema. Se amestecă toate ingredientele și se fierb până se îngroașă. Puneți crema obținută într-un castron și acoperiți cu folie alimentară, pentru a nu se face crustă. Pentru blat, se bat ouăle cu zahărul până când acestea devin albe. Se adaugă laptele și uleiul. Cerneți făina și praful de copt în amestec.

Se pune hârtia de copt pe o tavă mică și rotundă. Se stropește puțină apă pe hârtie și se potrivește perfect. Se toarnă aluatul pentru prăjitură în ea. După ce s-a răcit, puneți crema într-o pungă de plastic și tăiați-i un colț. Apoi distribuiți crema, în spirală, deasupra blatului, așa cum vedeți în video-ul atașat. Se taie în felii subțiri 9-10 căpșuni mari și se aranjează deasupra.

Se coace prăjitură cremoasă cu căpșuni la 180 de grade Celsius, în cuptorul preîncălzit cinci minute, timp de aproximativ 35 de minute. Nu deschideți ușa cuptorului în timpul gătitului.

Sursa: Instagram