Clătite la cuptor, o rețetă simplă de tot

Clătite la cuptor, o rețetă simplă de tot
Clătitele sunt preferatele tuturor, dar în loc să le coaceți bucată cu bucată, în tigaie, v-ați gândit cum e să le mutați în tavă și să le coaceți în cuptor?

Aceste clătite la cuptor, pline de afine zemoase, sunt un deliciu suprem. Așa cum Rețete și vedete a mai scris, afinele trebuie să facă parte din alimentația voastră, pentru sumedenia de beneficii pe care le aduc sănătății.

Afinele sunt considerate „reginele” alimentelor antioxidante. Ele reduc deterioarea AND-ului, protejând împotriva îmbătrânirii și a cancerului. Așa cum știți, antioxidanții protejează corpul uman de radicalii liberi, care fiind molecule instabile pot deteriora celulele și pot contribui la îmbătrânire și boli, precum cancerul.

Dintre toate fructele și legumele comune, afinele sunt considerate fructele ce conțin unul dintre cel mai ridicat nivel de antioxidanți.

Principalii compuși antioxidanți ai afinelor aparțin unei familii de antioxidanți polifenoli numiți flavonoizi. S-a dovedit științific că afinele cresc nivelul de antioxidanți din corpul uman. În acest sens, cel mai optim este ca ele să fie consumate constant, pentru a vă bucura de o viață sănătoasă. I

Ingrediente pentru clătite la cuptor

Clătite: 1 ½ ceașcă amestec de făină fără gluten ( sau puteți încerca să folosiți făină de grâu obișnuită )

2 ouă

½ cană de cremă sau lapte fără lapte

¼ cană de suc de lămâie

1 ½ linguriță de praf de copt

¼ linguriță de sare

1 1/2 cană de afine

Acoperire: 1/2 cană de zahăr pudră (sau mai mult dacă este nevoie)

1 lingură de suc de lămâie (sau mai mult dacă este nevoie)

Mod de preparare

Se combină toate ingredientele pentru clătite (cu excepția afinelor și a prafului de copt), apoi se amwstecă până când mai sunt câteva bucăți de făină vizibile, se adaugă afinele și praful de copt, apoi se amestecă până când se combină perfect. Tapetați o tavă de copt cu hârtie pergament. Turnați aluatul în tavă și coaceți la 180 d grade Celsius timp de 20 de minute. După ce s-au copt clătitele la cuptor, scoateți din afară. Amestecați zahărul pudră și sucul de lămâie și întindeți-l deasupra. Se taie în felii și se servește!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by k a y l i e (@kaylieshealthyrecipes)

Sursa: Instagram