Simona Ionescu / Redactor Șef

Tudor Chirilă: ”Sunt șomer de lux”. Ce a ajuns să vândă artistul

Tudor Chirilă: ”Sunt șomer de lux”. Ce a ajuns să vândă artistul
Restricțiile din timpul pandemiei i-au afectat pe toți artiștii. Tudor Chirilă spune că el este ”șomer de lux”, dar nu și ceilalți colegi cu care făcea spectacole de muzică și actorie. Ce a ajuns să vândă.

Toate activitățile lui Tudor Chirilă au avut de suferit. Actorie, muzică și business. Artistul spune că afacerea lui a scăzut cu 90-95% în timpul pandemiei.

Tudor Chirilă: ”Sunt șomer de lux”

Tudor Chirilă este un artist admirat, dar fanii nu îl pot vedea nici pe scena de teatru, nici în concerte.

„În ceea ce mă privește, am privilegiul de a fi un șomer de lux. Îmi mai permit încă asta, dar nu toată lumea își permite. Eu consider că este inadmisibil să nu compensezi sectorul cultural pentru lunile în care tu, stat, i-ai zis să nu muncească”, a spus Tudor Chirilă, citat de evz.ro.

„Este extrem de greu. Să faci muzică este un business. Businessul nostru a căzut, în pandemie, cu 90-95%, ca cifră de afaceri. Tot încercăm acum să păstrăm echipa din jurul nostru. Facem o grămadă de lucruri singuri, eu am devenit un fel de om-orchestră.

E foarte greu să ții lângă tine, în perioada asta, tehnicienii. Nu poți să le dai bani pe nimic, pentru că nu ai acești bani”, a declarat Tudor Chirilă.

A scos la vânzare brățări din silicon personalizate, cu însemnele trupei sau cu diverse texte, pentru suma de 10-15 lei/bucata

Ce a ajuns să vândă Tudor Chirilă

Tudor Chirilă are o firmă, înființată în urmă cu 17 ani, „Agenția de Vise SRL”,  care are ca principal obiect de activitate managementul muzical. Firma se ocupă de trupele Vama și Vunk, dar și de brandul Tudor Chirilă. În ultimul an, nu au mai fost concerte, iar artistul a încercat să se mențină pe linia de plutire.

A scos la vânzare brățări din silicon personalizate, cu însemnele trupei sau cu diverse texte, pentru suma de 33 – 55 de lei/bucata. 10-15 lei costă  rucsacele din colecția „Vama”, dar și sacoșa de culoare albă din aceeași colecție.

CD-urile cu piesele mai vechi ale formației costă 20 de lei, iar DVD-ul cu show-ul formației de la Sala Palatului, din 2012, a ajuns 49 de lei. Vânzările se fac prin intemediul celui mai mare site de retail din România, acolo unde ”Agenția de vise” are un cont de seller.

Firma lui Tudor Chirilă nu a publicat bilanțul pentru anul 2020, dar cel mai probabil, acesta nu arată foarte bine. În 2019, societatea a avut o cifră de afaceri de 1,58 milioane lei și pierderi de aproape 70.000 lei.

Datoriile firmei lui Chirilă ajunseseră la 265.000 lei, iar actorul avea 3 angajați. Cel mai bun an al societății a fost însă 2018, atunci când muzicianul a avut o cifră de afaceri de 2,3 milioane lei și un profit net de 150.000 lei, scrie evz.ro.


Tudor Chirilă şi Florin Piersic Jr, într-un film cu vedete americane

Acuzații grave asupra câștigătorului Eurovision. Solistul italienilor pare că ar fi consumat droguri în timpul difuzării live

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre