Simona Ionescu / Redactor Șef

Ultimele noutăți în cazul lui Alec Baldwin după ce FBI a concluzionat că el a apăsat trăgaciul și a ucis-o pe Halyna Hutchins. Este implicat și un detectiv

Ultimele noutăți în cazul lui Alec Baldwin după ce FBI a concluzionat că el a apăsat trăgaciul și a ucis-o pe Halyna Hutchins. Este implicat și un detectiv
În urma incidentului din toamna anului trecut în care, la filmările pentru westernul Rust, actorul și producătorul filmului, Alec Baldwin, a ucis-o pe directoarea de imagine, Halyna Hutchins, FBI a deschis o anchetă, concluzionând, la finalul acesteia, că celebrul actor e cel care a apăsat trăgaciul.

Directoarea de imagine Halyna Hutchins a murit în octombrie anul trecut după ce arma de recuzită cu care actorul Alec Baldwin repeta o scenă pe platoul de filmare din New Mexico s-a declanşat, împuşcând-i pe Hutchins şi pe regizorul filmului, Joel Souza. Souza a fost doar rănit, supraviețuind, în timp ce Halyna Hutchins a fost împușcat mortal. Deși arma trebuia să conțină muniție oarbă, de recuzită, aceasta avea gloanțe letale, au concluzionat autoritățile care anchetează cazul.

Nu s-a putut putut stabili cine a plasat muniția letală în armă

O anchetă este în curs de desfăşurare, iar procurorii nu au exclus că ar putea pune sub acuzare persoane implicate. Inclusiv FBI a deschis o anchetă, la finalul ei concluzionând că arma din mâna lui Alec Baldwin nu s-a declanșat singură și că actorul a apăsat pe trăgaci. Evident, așa cum susține acesta, nu se aștepta ca în pistol să fie muniție adevărată, letală.

Pe de ală parte, până acum  anchetatorii nu au putut stabili cine a plasat muniția letală în armă și de ce. Regulamentul pe orice platou de filmare care include arme de foc este ca  muniția adevărată să lipsească cu desăvârșire.

Alec Baldwin a angajat un detectiv

Actorul american Alec Baldwin a angajat un detectiv privat pentru a stabili responsabilităţile în acest caz, relatează AFP.
De asemenea, vedeta afirmat că se aşteaptă ca nicio persoană să nu fie inculpată pentru incidentul mortal produs în timpul filmărilor la pelicula Rust.

„Cred sincer (…) (că anchetatorii) vor spune că a fost un accident. Este tragic”, a declarat Baldwin pentru CNN într-un interviu pe acest subiect difuzat vineri, precizând că a apelat la serviciile unui detectiv privat. Deşi a susţinut că nu vrea să o „condamne” pe armuriera Hannah Gutierrez-Reed, actorul a făcut referire la aceasta şi l-a menţionat de asemenea pe asistentul de regie Dave Halls, care i-a înmânat arma cu puţin timp înainte de incident.

Misterul se adâncește: „Cineva a pus un glonţ real în pistol”

„Cineva a pus un glonţ real în pistol şi acea persoană ar fi trebuit să dea dovadă de discernământ. A fost treaba lui Hannah Gutierrez-Reed. Treaba ei a fost să verifice muniţia şi să pună gloanţe oarbe, nu ar fi trebuit să existe nicio muniţie reală pe platou”, a declarat actorul.

„Sunt doi oameni care nu au făcut ceea ce trebuiau să facă. Nu sunt aici să spun că vreau să meargă la închisoare sau ca viaţa lor să fie un iad. Nu vreau asta, dar vreau ca toată lumea să ştie că cei doi sunt responsabili pentru ceea ce s-a întâmplat”, a mai continuat Alec  Baldwin.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre