Simona Ionescu / Redactor Șef

Ultimele noutăți în procesul lui Johnny Depp contra The Sun

Ultimele noutăți în procesul lui Johnny Depp contra The Sun
Johnny Depp se pregătește de un nou proces. El a primit o noua dată pentru a face apel împotriva hotărârii judecătorești în procesul pe care-l are cu publicația The Sun.

Iată ultimele noutăți în procesul lui Johnny Depp contra The Sun. Nu, nu s-a terminat povestea odată cu decizia dată în urma procesului din iulie. Vedeta din Pirații din Caraibe, în vârstă de 57 de ani, dorește ca instanța să dispună rejudecarea cererii sale într-un proces de calomnie împotriva The Sun în legătură cu un articol care îl numea „bătăuș de soție”, ceea ce un judecător al Înaltei Curți a considerat că este „substanțial adevărat”.

În urma unui proces de trei săptămâni în iulie anul trecut, judecătorul a decis că Depp a atacat-o pe fosta soție, Amber Heard, în vârstă de 34 de ani și i-a pus în pericol viața de trei ori. Depp contestă acum această hotărâre. Cererea sa de posibilitate de a face  apel va fi audiată abia în luna martie.

Actorul a dat în judecată compania care editează The Sun, News Group Newspapers (NGN), pentru un articol din 2018, scris de editorul său executiv Dan Wootton, care se referea la „dovezi copleșitoare” cum că ar fi abuzat-o pe Heard, cu care a fost căsătorit din 2015 până în 2017. Depp susține că nu a avut parte de un proces echitabil după ce judecătorul s-a pronunțat împotriva sa.

Johnny Depp a făcut apel. Acum știe când i se judecă cererea

Acum, în documentele depuse la Curtea de Apel, avocatul lui Depp, David Sherborne, a cerut instanței  să anuleze hotărârea din iulie și să dispună un nou proces, susținând că decizia judecătorului este în mod evident una greșită.

Dar Adam Wolanski, reprezentând NGN, a susținut că decizia s-a luat după ce judecătorul a efectuat „o analiză minuțioasă a probelor”. El a adăugat: „Nu există niciun temei pentru a concluziona că judecătorul nu a examinat probele sau că nu a motivat corect concluziile sale”. Într-un ordin emis luni s-a stabilit că cererea de autorizare a contestației lui Depp ar trebui luată în considerare într-o nouă ședință. „Dacă este posibil între 15 și 31 martie”, se arată în document.

Judecătorul a declarat că o cerere formulată de avocații actorului Johnny Depp se bazează pe noi probe. Aceste probe nu au fost audiate la proces. Ele vor fi analizate în aceeași ședință, scrie Mirror.

12 din cele 14 incidente de violență domestică, confirmate

În hotărârea sa,  după procesul din iulie, judecătorul a concluzionat că 12 din cele 14 presupuse incidente de violență domestică pe care s-a bazat ziaristul NGN în redactarea articolului au avut loc. Judecătorul a mai constatat că Depp i-a pus în trei situații viața în pericol, soției sale. Inclusiv cea descrisă drept „o situație de luare ostatic de trei zile”. Fapta a avut loc în Australia, în martie 2015.

Echipa juridică a lui Depp susține că judecătorul „nu a reușit să examineze contextul fiecărui incident sau să explice dacă le-a găsit elocvente și, dacă da, pe ce bază”. Avocatul lui Johnny Depp a spus că judecătorul „a ținut seama puțin sau deloc de exemplele izbitoare ale disponibilității doamnei Heard de a minți sau de a comite acte nelegiuite”.

În răspunsul său, avocatul publicației a declarat că hotărârea judecătorului de fond a fost „aprofundată”. „Fiecare concluzie de fapt fiind susținută de o analiză detaliată a probelor orale și documentare relevante”. El a susținut, de asemenea, că judecătorul „a explicat în detaliu aprecierea credibilității martorilor – în special a doamnei Heard”.

Depp, afectat serios în carieră de pierderea procesului cu The Sun

Amintim că la doar câteva zile după hotărârea din iulie, Depp a fost afectat în carieră. El a fost rugat de Warner Brothers să demisioneze din rolul său din franciza Fantastic Beasts.

Depp este, de asemenea, implicat în prezent într-un proces de calomnie în SUA. Adat-o  în judecată pe Heard, personal, pentru un articol de opinie din Washington Post din 2018. Ea pretindea că este victimă a abuzurilor domestice în articol. Totuși, nu menționează numele actorului.

Chef Cătălin Scărlătescu cum nu l-ați mai văzut niciodată

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre