Simona Ionescu / Redactor Șef

Ultimele ore din viața lui Freddy Mercury. E tulburător ce a putut să facă celebrul solist de la Queen

Ultimele ore din viața lui Freddy Mercury. E tulburător ce a putut să facă celebrul solist de la Queen
În noiembrie anul trecut s-au împlinit 31 de ani de când marele Freddy Mercury a plecat la ceruri, măcinat de o boală groaznică.

Unul dintre cei mai iubiți artiști ai lumii a suferit enorm, fiind afectat de orbire, infecții la creier, paralizie și pierderea membrelor.

Prieten de suflet cu Freddy, Elton John a povestit la un moment dat despre ultimele momente din viața acestuia. Celebrul artist spune că a fost printre puținii cărora Freddy le-a permis să-l vadă în ultimele sale clipe, iar ce a văzut nu va uita toată viața.

„Era prea fragil să se dea jos din pat, îşi pierduse vederea, corpul îi era plin de leziuni dureroase din cauza sarcomului Kaposi şi, deşi era tot Freddie, vorbea incoerent. Nu ştiu dacă îşi dădea seama cât e de aproape de moarte, dar era hotărât să nu lase boala să-l schimbe”,  a spus Elton.

A cumpărat cadouri în avans pentru Crăciun

Cu ultimele sale puteri, cu doar câteva zile înainte de a muri, Freddy a achiziționat câteva cadouri pentru persoane importante din viața sa. Acestea au fost livrate, după dorința lui, la anumite date, cu mult după dispariția lui. Elton s-a numărat printre cei care au primit un astfel de dar prețios, e vorba de un tablou semnat de Henry Scott Tuke, artistul plastic favorit al lui Mercury, alături de un bilet care i-a rupt sufletul, scris de Freddy.

„La câteva săptămâni de la înmormântarea lui, eram la fel de răvășit. În ziua de Crăciun, am aflat că mă trecuse şi în testamentul lui”

„Dragă Sharon, m-am gândit că ţi-ar plăcea asta. Cu dragoste, Melina. Crăciun fericit! (…) Freddie ar fi trebuit să se preocupe în ultimele sale zile de propriul confort, nu să cumpere cadouri. Dar ăsta era el, trăia cu adevărat pentru ceilalți. (…) A murit pe 24 noiembrie 1991 şi, la câteva săptămâni de la înmormântarea lui, eram la fel de răvășit. În ziua de Crăciun, am aflat că mă trecuse şi în testamentul lui”, a povestit Elton John.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre