Freddy Mercury, printre cei mai buni căntăreți din istorie. S-a născut în Africa, în Zanzibar

Freddy Mercury, printre cei mai buni căntăreți din istorie. S-a născut în Africa, în Zanzibar
Solistul tupei Queen, Freddie Mercury. a fost de multe ori numit ca având una dintre cele mai bune voci din întreaga lume. Artistul care umplea stadioanele  a murit la vârsta de 45 de ani, din cauza unei boli teribile, SIDA.

Vestea că Freddie Mercury a murit de SIDA a venit ca un șoc pentru întreaga lume. Toți cântau ”We Are Tthe Champions” pe stadioane. Era cea mai mare personalitate din lumea muzicii din ultimii 60 de ani. Avea o voce de neegalat, care acoperea patru octave.

Soprana Montserrat Caballé care a înregistrat cu el un album, Barcelona,  a spus că „diferența dintre Freddie și toți ceilalți căntăreți rock este vocea”. Adevărat, o recunoști dintr-un milliard de cântăreți. Mereu surprinzătoare.

Freddy Mercury s-a născut în Africa, în Zanzibar. Educat în India

Freddie Mercury  a murit în noiembrie a anului 1991. Avea doar 45 de ani și a lăsat fanii șocați. A fost diagnosticat cu SIDA în primăvara anului 1987 la numai puțin timp după sărbătorile Pascale.

Freddie Mercury apare pentru ultima dată în clipul „These Are the Days of Our Lives” unde se poate observa și faza înaintată la care ajunsese boala. O bună parte din organismul solistului cedase deoarece tratamentul pe care-l utiliza nu avea un rezultat vizibil.

S-a născut pe 5 septembri 1946,  pe insula Zanzibar, pe atunci colonie britanică, acum în Tanzania. Însă părinții lui erau din India, țară unde micul Farrokh Bulsara, (viitorul Freddie Mercury) a fost trimis să sudieze. A fsot un elev strălucit, cu rezultate excelente la sport și la pian. Atunci și-a spus ”Freddie”. La 17 ani a fost nevoit să plece în Anglia, din cauza ununi conflict armat din Zanzibar.

La Londra a continuat studiile, dar și a muncit. A vândut haine second hand și a cărat bagajre în aeroport. Însă, nu a neglijat muzica. A cântat în mai multe trupe. Avea 34 de ani când s-a consolidat formația Queen.

Cuceritorul Freddie Mercury

Se spune că Freddie Mercury a murit din cauza bronhopneumoniei ca rezultat a unei complicații a virusului cu care era infectat. Acesta a preferat să păstreze secretul despre boala avută până în ultimele sale zile de viață. Suferea în tăcere a rămas până la final o persoană pozitivă pentru ceilalți. În anul 2013, bunul său prieten, Elton John a publicat o carte cu titlul „Love is the Cure: On Life, Loss and the End of Aids”.

„Freddie nu a anunțat public că el suferă de SIDA, doar cu o zi înainte să moară în 1991. Cu toate că era exploziv pe scenă, asemenea unui cerc electric, foarte apropiat de Bowie și Jagger, acesta era un bărbat înfiorător în afara scenei. Freddie mi-a spus că are SIDA imediat ce a fost diagnosticat în 1987. Am fost devastat.

Am văzut exact ce a făcut boala pentru atâția din prietenii mei încât știam exact ce urmează să facă și cu Freddie. El știa că moartea agonizantă se apropie, dar Freddie era incredibil de curajos. Și-a păstrat aparențele, a continuat să susțină concerte cu Queen și a rămas aceeași persoană amuzantă, exagerată și profund de generoasă care a fost dintotdeauna”, spunea Elton john.

Freddy Mercury, printre cei mai buni căntăreți din istorie. Umplea stadioanele
Freddie Mercury a murit de SIDA, la 45 de ani

Ultimele zile ale lui Freddie Mercury

Starea de sănătate se deteriora la sfârșitul anilor 1980 și începutul anilor 1990, A fost aproape prea greu de suportat. Până la urmă, corpul său era acoperit cu leziuni ale Sarcomului Kaposi (o afecțiune angioproliferativă multifocală), era aproape orb. Era atât de slăbit încât nu reușea să stea în picioare.

Freddie Mercury a murit pe 24 noiembrie 1991. ”La săptămâni după funerarii încă eram devastat. În ziua de Crăciun, am aflat că Freddie mi-a lăsat un ultim testament. Începusem să trec peste, când un prieten a apărut la ușă și mi-a dat ceva învelit într-o față de pernă. Am deschis-o și înăuntru era o pictură făcută de unul din artiștii mei favoriți, prictorul britanic Henry Scott Tuke.

Și un bilețel de la Freddie. Cu ani în urmă eu și cu Freddie ne-am pus porecle unul altuia, eu eram Sharon și el era Melina, iar bilețelul de la Freddie spunea așa: Dragă Sharon, m-am gândit că o să-ți placă asta. Cu dragoste Melina, Crăciun Fericit!

Am fost la pământ, la cei 44 de ani avuți atunci, plângeam ca un copil. Acesta a fost un om frumos murind de SIDA. În ultimele sale zile a reușit cumva să-mi găsească un minunat cadou de Crăciun. Chiar dacă acel moment a fost foarte trist, este unul dintre puținele amintiri care îmi vin în minte când mă gândesc la Freddie, pentru că surprind caracterul omului.” Acest paragraf este extras și tradus din cartea lui Elton John. Este esențial pentru a întelege ce fel de om a fost Mercury și mesajul pe care el l-a transmis către ”restul lumii”, scrie Elton John în cartea  „Love is the Cure: On Life, Loss and the End of Aids”. Sursa: advocate.com


Imagini nemaivăzute cu Freddie Mercury. Fotograful lor publică o carte cu poze intime ale formației Queen

Moștenitoarea lui Freddie Mercury, război cu fanii superstarului. Unde e cenușa idolului?