Imaginile candide ale celor patru membri ai formației Queen răscolesc sufletele fanilor, iar Neal Preston, fotograful pe care aceștia l-au agreat în jurul lor timp de peste 10 ani a decis să arate tuturor adevăratul geniu al fiecăruia dintre artiștii formației care a marcat industria muzicii.

Queen a fost o formație muzicală britanică de muzică rock activă în anii 1970, 1980 și începutul anilor 1990 formată din Freddie Mercury, Brian May și Roger Taylor. În 1970, ei erau ceea ce rămăsese din formația Smile, apoi li s-a alăturat John Deacon completând structura formației în 1971. Queen a devenit extrem de cunoscută și iubită în mijlocul anilor 1970.

Neal Preson (68 de ani) a fost alături de ei în cea mai importantă perioadă a trupei, deși acesta a adunat în palmaresul profesional și imagini cu alte formații și celebrități rock marcante: Bob Dylan, Led Zeppelin, David Bowie, Jimi Hendrix, Jim Morrison, Kiss, Tom Petty, Rod Stewart, the Rat Pack, Sid Viscous, Bruce Springsteen.

Chitaristul Queen, Brian May a spus despre Neal că „a capturat esența formației, vie și periculoasă, în timp ce aceasta devenea, în totală liniște, cea mai importantă din lume”. Fotograful a declarat la rândul său că nivelul de profesionalism al celor patru artiști era la un nivel inimaginabil.

Inevitabil, Queen a devenit „a doua familie” a lui Preston. De-a lungul a zece ani, i-a urmărit pe scenă și în afara ei, imortalizând momentele candide din spatele scenei, de la repetiții, întâlniri de trupă, interviuri de presă, avioane, trenuri și autobuze de turneu.

Cincizeci de ani mai târziu, o cameră întreagă din locuința lui Preston din California conține o colecție prolifică de fotografii. „Estimez că sunt peste 1 milion de imagini, depozitate în 122 de dulapuri, organizate în ordine alfabetică începând cu Abba și terminându-se cu ZZ Top. Undeva la mijloc este Queen, un dosar cu imagini adunate de la opt turnee globale.

Albumul foto intitulat „Queen: The Neal Preston Photographs”, publicat de Nelson conține 200 de fotografii, preferatele fotografului, care nu au mai fost văzute până acum. Prefața este semnată chiar de chitaristul formației, Brian May și toboșarul Roger Taylor.

Despre Freddie Mercury, Preston spune că „Tipul era atât de extravagant, încât era un subiect fotografic grozav. Dar el explică faptul că întotdeauna cuvintele par a fi scurte atunci când vine vorba de cântărețul inegalabil. Neal spune că omul îmbrăcat în costume de spandex a trăit și a respirat aceeași persoană pe care a adus-o pe scenă. „După cum îmi place să spun, nimeni de pe fața acestui pământ nu a iubit să fie Freddie Mercury, la fel de mult ca Freddie Mercury.”
„Noi avem o vorbă în industria noastră: Dacă nu reușești să faci o poză spectaculoasă cu aceste trei personaje pe scenă, lasă-te imediat de meseria de fotograf și du-te și lucrează în alt domeniu! Una dintre aceste trei persoane e Freddie Mercury”, a spus Preston pentru DailyMail.com. „Ceilalți doi sunt Pete Townsend și Jimmy Page.”

Despre Queen, fotograful vorbește la superlativ: „Toți artiștii au ceva în comun, faptul că niciodată nu sunt mulțumiți de prestația lor, după ce aceasta s-a finalizat. Dar când e vorba de perfecționism, Queen primește tortul! Nivelul lor de profesionalism era vârful muntelui. Vreau să vă spun că acești patru artiști aveau un nivel superior de inteligență, talent …”

Alex Velea anunță că Antonia va naște al patrulea copil. Vrea o fetiță!

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp

Parteneri