Simona Ionescu / Redactor Șef

Umbrela, obiectul vedetă al celebrităților. Dar divele nu și-o cară singure

Umbrela, obiectul vedetă al celebrităților. Dar divele nu și-o cară singure
Umbrela a fost folosită pentru prima dată cu 4000 de ani în urmă, în Egiptul Antic, Mesopotamia și China Antică. De atunci umbrela a fost nelipsită din viața oamenilor și a ajuns obiectul vedetă al celebrităților.

De ploaie sau de soare, umbrelele au o istorie veche. Se spune că primul astfel de obiect ar fi fost confecționat din mătase de un chinez. Și tot Chinei îi este atribuită și prima umbrelă din material rezistent la apă. Ce vedete nu pun mâna pe asemenea obiect.

Umbrela lui Mary Poppins

Primele umbrele celebre sunt cele din cele două filme clasice la el de cunoscute. Adică umbrela magică a dădacei britanice Mary Poppins din cartea din 1934 și filmul cu același nume din 1964. Și umbrela mai practică a americanului Gene Kelly din comedia romantică din 1952, „Singin’ in the Rain”.

Mary Poppins și celebra sa umbrelă

Umbrelele din Cherbourg

În 1964, Catherine Deneuve a jucat în filmul nominalizat la Oscar, „Umbrelele din Cherbourg”. Potrivit Criterion Collection, care l-a remasterizat, acesta a fost un „film muzical orbitor, care îți strânge inima”. Deneuve a fost lansată în celebritate prin intermediul acestui film, unde a jucat rolul fiicei unui proprietar de magazin de umbrele.

Umbrelele băieților de la The Beatles

Umbrelele băieților de la The Beatles

The Beatles au apărut în multe fotografii cu umbrele, părând să fi folosit simbolul iconic britanic ca recuzită pentru multe ședințe foto. În filmul „The Yellow Submarine” din 1968, scena Eleanor Rigby prezintă ilustrații ale siluetelor unor bărbați cu pălării bowler, trenciuri și, bineînțeles, umbrele.

„Vecinul meu Totoro”

În filmul de animație „My Neighbor Totoro” din 1988, de la Studio Ghibli, o simplă umbrelă roz apare într-o scenă memorabilă. Când Totoro este surprins cu doar o frunză pentru a se proteja de ploaie, Satsuki îi oferă o umbrelă. Mai târziu, în „Lost in Translation”, în 2003, Scarlett Johansson se plimbă prin Tokyo cu o umbrelă transparentă.

Kingsman și umbrela folosită ca armă

Umbrela lui Kingsman

În filmul de spionaj din 2015 „The Kingsman: The Secret Service”, o umbrelă antiglonț este folosită de agenții secreți. Nu numai că este un scut, dar are un pistol încorporat, iar mânerul poate fi folosit ca un cârlig de prindere. Umbrela a fost fabricată de Thomas Brigg, iar versiunea reală a acestei umbrele care se poate cumpăra de la această companie are mânerul și tija din lemn de castan, un „guler” placat cu aur și un baldachin din nailon negru. Dar baldachinul nu este antiglonț.

Umbrelele personalizate ale reginei Elisabeta

Regina Elisabeta a purtat timp de 16 ani o umbrelă transparentă pentru a putea vedea și a fi văzută. Umbrelele regretatei Suverane au fost concepute cu o bandă colorată în jurul marginii inferioare, culoarea respectivă fiind aleasă cu grijă pentru a se coordona cu fiecare dintre ținutele ei. E vorba de umbrele personalizate, fabricate de o companie numită Fulton.

Regina Elisabeta și umbrelele ei transparente

Vedetele nu-și țin singure umbrelele

Dacă fostei Suverane chiar îi plăcea să poarte umbrelă, nu același lucru se poate spune despre vedetele de la Hollywood, care au pretenții absurde. Beyonce, de exemplu, nu vrea să-și țină singură umbrela și a avut nevoie de un asistent care să facă acest lucru se pare chiar de la începutul carierei. Nici Angelina Jolie nu pune mâna pe umbrelă, ci se spune că are o asistentă personală, însărcinată să pună mâna pe acest obiect. De asemenea, asistenta îi face rezervări la restaurant și îi deschide ușa atunci când urcă în mașină.

Vedetele nu-și duc singură umbrelele

Nici un fir de păr de-al lui Jennifer Aniston nu are voie să fie ud

La fel de faimoasă ca și colegele sale, Jennifer Aniston a fost văzută de multe ori pe străzile din Los Angeles pe timp de ploaie. Alături de ea a fost mereu un asistent personal, care a avut grijă ca nici un fir de părul vedetei să nu fie ud. Modelul american Sofia Richie Grainge a fost văzută în California plecând pe o ploaie torențială. Bineînțeles că și ea a avut un asistent care i-a ținut umbrela.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre