Simona Ionescu / Redactor Șef

Un actor din „Seinfeld” a murit în brațele soției. Lumea filmului, în lacrimi

Un actor din „Seinfeld” a murit în brațele soției. Lumea filmului, în lacrimi
Hiram Kasten, actorul de comedie care a apărut în „Seinfeld”, „Curb Your Enthusiasm” și „Saved By the Bell” a murit la vârsta de 71 de ani. Artistul s-a stins în brațele soției.

Hiram Kasten, care a jucat în „Seinfeld”, a murit la locuința sa din New York, în brațele soției sale, după ce au sărbătorit aniversarea lor. Actorul de comedie Hiram Kasten s-a luptat o perioadă cu cancerul de prostată.

Kasten a avut și boala Crohn

Kasten a murit în brațele soției sale Diana Kisiel Kastenbaum „la doar câteva ore după cea de-a 38-a aniversare a căsătoriei lor”. Kasten s-a luptat cu mai multe afecțiuni, precum cancerul de prostată și boala Crohn, în ultimii șapte ani, și a murit în locuința sa din Batavia, New York.

Kasten a apărut în episoade din Seinfeld în 1993-1994, interpretându-l pe Michael, un coleg de serviciu al lui Elaine Benes. Kasten a fost o piesă de bază în circuitul de comedie din New York și a avut apariții regulate la „The Comic Strip”, unde Jerry Seinfeld a fost odată maestru de ceremonii. Între Jerry Seinfeld și Hiram s-a „legat o prietenie care a durat 45 de ani”. De asemenea, actorul a fost prieten cu Michael Richards, Paul Reiser, Larry Miller și Mark Schiff.

Un familist convins

Hiram Kasten a murit în brațele soției

Hiram Kasten „a iubit showbizul și și-a trăit visul de a fi în showbiz… cel mai satisfăcător și cel mai mare rol al său a fost totuși acela de familist” pentru soția și fiica sa, Millicent Jade Kastenbaum. „Îi plăcea să fie tată pentru frumoasa și strălucitoarea sa fiică, deoarece numeroasele ei realizări în viață și în cariera de procuror districtual adjunct l-au făcut să explodeze de mândrie și dragoste”, se arată în necrologul scris cu ocazia morții acestuia.

A jucat și pe vase de croazieră

Actorul s-a stins la 71 de ani

Kasten a fost văzut și în seriale din anii ’90, printre care „Saved By the Bell”, „The Fresh Prince of Bel-Air”, „Cybill”, „Mad About You” și „Everybody Loves Raymond”. La începutul anilor 2000, a avut apariții în emisiuni precum Curb Your Enthusiasm, Sabrina the Teenage Witch, My Wife and Kids și 7th Heaven.

Kasten a fost, de asemenea, un obișnuit al cluburilor de comedie din anii 1970 și 1980, inclusiv „The Improv”, „The Comedy Cellar”, „Caroline’s” și „Dangerfield’s”, se mai arată în necrolog. Kasten, care s-a născut în Bronx, Hiram Z. Kastenbaum, a jucat și pe vase de croazieră și a avut un spectacol în Las Vegas la Desert Inn (închis între timp) numit „The Rat Pack is Back”.

Actorul a renunțat la carieră din 2017

Kasten și Jerry Seinfeld, fotografiați în 2013 în New York. Au fost prieteni 45 de ani

Kasten a început să aibă probleme mari cu sănătatea în anul 2017, când „nu a mai cântat sau nu și-a mai continuat în mod activ cariera”.

„Marea comunitate artistică și de comedie a lui Kasten s-a mobilizat alături de el, în timp ce unii au făcut călătorii la Batavia pentru a-l vizita, au urmat întâlniri nocturne cu Zoom cu prietenii de pe ambele coaste, care au durat până la primele ore ale dimineții”, se mai arată în necrolog. Soția lui Kasten, Diana, a declarat că „i-a prelungit viața cu cel puțin încă două luni pentru a putea râde cu colegii săi”.

Omagiu sub formă de donații

Familia lui Kasten a declarat că serviciile funerare vor avea loc la Schwartz Brothers-Jeffers Memorial Chapel din Forest Hills, New York, data și ora urmând să fie anunțate. Membrii familiei au cerut celor dacă doresc să-i aducă un omagiu „ acesta să fie făcut sub forma unei donații caritabile către fie Crossroads House and Entertainment Community Fund”.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre