Simona Ionescu / Redactor Șef

Un alt fel de ardei umpluți. Prințesa Diana îi adora. Orice gospodină vrea să încerce asemenea minunăție

Un alt fel de ardei umpluți. Prințesa Diana îi adora. Orice gospodină vrea să încerce asemenea minunăție
Chiar dacă a plecat la dreapta Domnului de mai bine de 25 de ani, Diana, prințesa inimilor, nu va fi niciodată uitată.

Recent, fostul bucătar al Familiei Regale britanice, Darren McGrady, a povestit că Diana nu a fost deloc pretențioasă la mâncare, iar preparatul pe care-l adora au fost ardeii umpluți cu zucchini și ciuperci, parmezan și mozzarella.

„Dacă era singură la prânz, venea de fapt să mănânce în bucătărie pe blat. Mâncarea ei preferată erau ardeii umpluți cu zucchini, ciuperci, orez, usturoi, acoperiți cu o porție generoasă de parmezan și mozzarella și sos de roșii coapte și piper. Îmi cerea de câteva ori pe săptămână să gătesc așa ceva.”, a declarat celebrul bucătar, care a dat și rețeta preparatului.

Prințesa Diana nu era pretențioasă la mâncare

Ingredientele necesare

Pentru a pregăti celebrii ardei umpli cu zucchini și ciuperci iubiți atât de mult de prințesa Diana aveți nevoie de următoarele ingrediente: 4 ardei grași roșii de mărime medie, ¼  cană cu ulei de măsline, ½ cană cu ceapă tocată mai mare, 1 cană cu ciuperci tocate mărunt, 1 dovlecel tăiat în cubulețe, ½ linguriță cu oregano uscat, piper măcinat.

De asemenea, mai aveți nevoie de 2 roșii tocate, 1 cană cu orez fiert al dente și răcit, ½ cană cu apă, ½ supă de pui, 4 felii de bacon afumat, tocat, 1 linguriță cu busuioc proaspăt, 100 g brânză mozzarella, 2 linguri cu parmezan ras.

Mâncarea preferată a prințesei inimilor

Mod de preparare

Spălați bine ardeii, tăiați vârfurile ardeiului și curățați de semințe și faceți baza. Puneți ardeii pe o foaie de copt, stropiți cu puțin ulei și introduceți la cuptor, unde îi veți lăsa până se înmoaie. Scoateți apoi din cuptor și lăsați la răcit. Într-o cratiță se pune ulei, ceapă, ciuperci, dovlecel și oregano.

Condimentați după gust și căliți până când se vor înmuia. Adăugați roșiile, orezul, apa și puțină supă de pui și lăsați la fiert pentru maxim zece minute. Puneți apoi baconul, busuiocul și mozarella și umpleți ardeii. Deasupra acestora se va rade parmezan. Introduceți la cuptor pentru 20 de minute.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre