Un altfel de Halloween la Lacul Morii. 80.000 de bucureșteni, 10 tone de dovleci sculptați și 50 kg de înghețată de dovleac

Un altfel de Halloween la Lacul Morii. 80.000 de bucureșteni, 10 tone de dovleci sculptați și 50 kg de înghețată de dovleac
Cel mai mare festival de Halloween a fost ceva ce românii n-au văzut niciodată. Cine a venit la West Side Hallo Fest nu va uita niciodată. Iar înghețata de dovleac a fost un deliciu!

Peste 80.000 de oameni au ajuns în trei zile pe insula Lacul Morii, la cel mai mare festival de Halloween din România: West Side Hallo Festival.

Parada costumelor

Un festival de Halloween organizat în Sectorul 6, în acest weekend, a atras vizitatori din tot Bucureștiul și chiar din provincie. De dimineața și până seara târziu, valuri-valuri de oameni de toate vârstele se îndreptau, majoritatea costumați și machiați, spre insula Lacul Morii. Vrăjitoare, stafii, zombie, drăcușori, dovlecei, personaje din filme sau din desene animate, toți au defilat prin mijloacele de transport în comun, apoi pe promenada Lacul Morii.

Nebunie la festivalul de Haloween de pe insula Lacul Morii

A fost o adevărată paradă a costumelor, a coafurilor, a machiajelor sofisticate. Au muncit la ele ore în șir, chiar și trei săptămâni, dar a meritat! „E super aici! Am venit tocmai din Târgu Jiu, cu două genți mari, pline full de costume, de haine. Am văzut de ceva timp acest eveniment și ni s-a părut o idee incredibilă”, au mărturisit Alex și Ștefania.

Insula Lacul Morii, polul distracției din București

Halloween cu 10 tone de dovleci sculptați și pictați, aproape 14.000 de copii și adulți participanți la ateliere, la jocuri și la activități sportive. Dar și aproximativ 5.000 de fotografii făcute la cabinele foto, 3.500 porții de cartofi, 50 kg de înghețată de dovleac și 5.200 de burgeri vânduți. Acestea sunt doar câteva cifre din tot ceea ce a însemnat West Side Hallo Fest.

În cele trei zile de festival, peste 80.000 de oameni au pășit pe insula Lacul Morii, devenită polul distracție din Capitală. Timp de zece ani, insula Lacul Morii era doar un loc abandonat și neamenajat. A fost complet transformată într-un tărâm de poveste, cu decoruri inedite, plin de culoare, de veselie, de muzică, de activități pentru toate vârstele și de bunătăți culinare.

Cei mai frumoși dovleci au fost la festivalul de pe Lacul Morii. Și primarul Sectorului 6 Ciprian Ciucu a sculptat un dovleac

„Au venit de 5 ori mai mulți oameni decât ne-am așteptat”

Nici măcar primarul Ciprian Ciucu nu s-a așteptat ca festivalul de Halloween, desfășurat altfel, să aibă un asemenea impact pentru români.

„Adevărul este că nu ne-am așteptat, niciunul dintre noi, la asemenea participare/succes. Am plecat de la ideea să cioplim dovleci împreună cu copiii și tinerii, să facem niște ateliere, să aducem niște vendori de bună calitate, în cadrul unor decorațiuni specifice momentului. La care am adăugat și o scenă și să aducem niște trupe faine românești.

Bugetul a fost de sub 100.000 de euro

Am dedicat cu totul un buget de sub 100.000 de euro și ne-am pus pe treabă să organizăm totul cu forțe proprii, fără firme de organizare de evenimente. Doar funcționari din primărie și ceva voluntari. Nu am avut buget dedicat pentru publicitate, pentru că în mintea noastră evenimentul era dedicat comunității Sectorului 6”.

Trenulețul, bucuria celor mici și celor mari

A urmat nebunia

„Dimineața și la prânz aveam atelierele cu dovleci, iar pe seară așteptam tinerii. Și a urmat nebunia! Așteptam în jur de 15.000 – 20.000 de participanți pe parcursul a trei zile, dar au fost peste 80.000. Am stat cu inima cât un purice și cu ochii pe contorul (camera cu un soft care număra participanții), fiind pregătiți să oprim accesul dacă insula devenea neîncăpătoare. Foarte mulți, mai ales cei care soseau până în ora 19.00, erau încântați de organizare și de atmosferă. Alții, câțiva, s-au arătat nemulțumiți de organizare”, a spus primarul Sectorului 6.

Un altfel de Halloween! Participanții nu vor uita niciodată distracția în aer liber într-o zi de toamnă superbă

„Am atras, fără să ne propunem, participanții din tot orașul și nu doar din București”

„De înțeles, dar ei nu știau că erau de patru sau de cinci ori mai mulți decât am prefigurat. Presiunea pe organizatori, pe colegii mei, pe vendori, pe forțele de ordine și pe firma de pază, a fost mare.  Până la urmă, totul a fost bine, atmosfera a fost fabuloasă, participanții au fost la înălțime, iar costumele lor au crescut imens calitatea festivalului. A fost fain, am petrecut timp de calitate la noi, în Sectorul 6, și am atras (fără să ne propunem) participanții din tot orașul și nu doar din București”, a declarat primarul Ciprian Ciucu.

Spectacole incendiare la cel mai mare festival de Halloween

 West Side Hallo Fest, în cifre…

* Peste 80.000 de vizitatori în toate cele 3 zile, numărați cu o cameră specială people counter;

* 7.500 de oameni au fost transportați cu titicarul, care a făcut minimum 50 de ture dus-întors pe zi, plin la capacitate maximă;

* 8.700 de copii și adulți au sculptat și pictat peste 10 tone de dovleci;

* Alți 5.000 au paticipat la ateliere, la jocuri și la activități sportive;

* Au fost pictați pe față și pe mânuțe 4.500 de copii;

* S-au modelat 1.400 de baloane;

Nebunie la spectacolul de pe Lacul Morii!

S-au vândut 3600 de clătite și 5200 de burgeri

* S-au făcut aproape 5.000 de fotografii la cabinele foto;

* 100 de lucrători de la ADPDU Sector 6 pe zi au muncit la amenajarea insulei;

* S-au folosit 1.000 de ghivece de flori, 2.300 de baloți de paie și peste 18,5 de tone de dovleci;

* 60 de lucrători de la Salubritate pe zi au avut grijă să fie păstrată curățenia. S-au folosit circa 200 de pubele de gunoi;

* Au participat 35 de vendori cu mâncare și 39 de expozanți cu produse tematice;

* S-au vândut 3.600 de clătite, 50 kg de înghețată de dovleac copt, 1.400 de churros, 5.200 de burgeri, 3.500 de porții de cartofi prăjiți, 1.300 de bucăți de hot dog, 1.700 de pizza, 1.400 de pahare de sangria și aproape 10.000 de beri.

Pregătiri pentru West Side Christmas Market

Dar primarul Ciucu nu se oprește aici, pentru că în curând vor începe pregătirile pentru un alt eveniment deosebit. E vorba de West Side Chirstmas Market, care va fi organizat de Untold în Parcul Drumul Taberei.

„Anul trecut a fost declarat cel mai frumos târg de Crăciun din țară. Iar cu Flower Fest și Hallo Fest, cele două evenimente marca West Side ale Primăriei Sectorului 6, organizate în premieră în 2023, ne reîntâlnim anul viitor”, a mai spus edilul.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre