Simona Ionescu / Redactor Șef

Un altfel de pizza, pentru doamne cu talia subțire. E delicioasă și se prepară rapid. Cine o gustă, n-o mai uită

Un altfel de pizza, pentru doamne cu talia subțire. E delicioasă și se prepară rapid. Cine o gustă, n-o mai uită
Dacă iubiți pizza și vreți să vă mențină și greutatea ideală, aveți la îndemână o alternativă delicioasă și mai ales sănătoasă.

În orice anotimp ne-am afla, când e vorba de o pizza gustoasă, oricine spune da din tot sufletul. Ca să nu exagerați cu carbohidrații și caloriile, iată o rețetă pe care o veți iubi și o veți repeta.

Cel mai important în prepararea acestui tip de pizza delicioasă este faptul că nu se folosește blatul cu făină, ci unul doar pe bază de dovlecei. Pentru că nu conține făină, nici drojdie, este diminuat riscul de diabet, în plus puteți consuma cât vă poftește inima pentru că nu vă veți îngrășa.

Ingredientele necesare

Pentru o pizza delicioasă cu blat din dovlecei, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 1 dovlecel mare sau câțiva mai mici, 1 lingură cu ulei de măsline, ½ ceașcă cu sos de roșii, sare și piper după gust. Vă mai sunt necesare ½ ceașcă cu mozzarella rasă, ¼ ceașcă cu cașcaval ras. Topping-ul se face din roșii cherry, ardei, ceapă, măsline.

Pizza cu blat de dovlecei, pentru doamne cu talia subțire

Mod de preparare

Încălziți cuptorul la 190 grade Celsius. Curățați bine dovleceii, spălați și tăiați în felii nici groase, nici subțiri, folosind un cuțit bine ascuțit. Puneți feliile în castron și amestecați foarte bine cu ulei de măsline, sare și piper după gust. Feliile se vor așeza în tava acoperită cu hârtie de copt. Se lasă la cuptor până când feliile încep să se rumenească ușor. Pentru topping, ar fi cel mai bine dacă ați folosi un sos de roșii pregătit în casă.

Amestecați roșii tăiate cubulețe cu usturoi, ulei de măsline, sare și piper și puneți într-un blender. Puneți sosul de roșii peste dovlecei, adăugați mozzarella, parmezanul ras și toppingul pregătit. Introduceți  din nou tava în cuptor și lăsați până când brânza se rumenește ușor și, bineînțeles, se topește. Scoateți preparatul din cuptor, lăsați să se răcească puțin, apoi consumați. Toți prietenii vor fi fericiți să aibă în față o asemenea pizza spectaculoasă.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre