Simona Ionescu / Redactor Șef

Un celebru jurnalist care critica administrația Biden a demisionat de la Fox News. Un altul, de la CNN, dat afară

Un celebru jurnalist care critica administrația Biden a demisionat de la Fox News. Un altul, de la CNN, dat afară
Tucker Carlson, un prezentator emblematic al Fox News, care prezenta o emisiune de seară foarte urmărită a postului TV preferat de conservatorii americani, a decis să se despartă de canalul de televiziune menţionat, au anunţat luni reprezentanţii acestuia, informează AFP, citată de Agerpres. Don Lemon de la CNN a fost concediat.

Fox News, lansat în 1996 pentru a concura cu CNN, rămâne solid instalat pe prima poziţie în clasamentul posturilor TV prin cablu în ceea ce priveşte ratele de audienţă.

Americanii care simpatizează cu republicanii și cu Donal Trump, dar nu numai ei, au primit vestea ca pe o lovitură. Era unul dintre cei mai credibili și simpatizat prezentatori de știri al acestui important post tv.

„Fox News Media şi Tucker Carlson s-au pus de acord pentru a se despărţi. Îi mulţumim pentru serviciile aduse postului nostru în calitate de prezentator şi, anterior, în calitate de consultant”, au precizat reprezentanţii Fox News într-un comunicat.

Prezentând „Tucker Carlson Tonight” începând din 2016, jurnalistul de televiziune, în vârstă de 53 de ani, a devenit una dintre cele mai influente voci ale Americii conservatoare, fiind acuzat însă de o altă parte a publicului că a popularizat teoriile conspiraţiei şi teoriile rasiste.

Jurnalistul și prezentatorul Tucker Carlson

Emisiunea lui de vineri a fost ultima, iar el urmează să fie înlocuit încă de luni în acel segment strategic, la o oră de maximă audienţă, a precizat postul Fox News, care face parte din imperiul mediatic al miliardarului Rupert Murdoch.

Opozant al avortului şi mare apărător al dreptului de a purta arme de foc, prezentatorul TV Tucker Carlson nu a ezitat niciodată să îşi expună opiniile într-o emisiune care se revendica, pe site-ul său, „duşmanul declarat al minciunii”, promiţând „să pună întrebările pe care publicul le-ar pune – şi să ceară răspunsuri”.

În urmă cu o săptămână, pe 18 aprilie, Fox News a semnat un acord de 787,5 milioane de dolari cu compania Dominion, care produce maşini pentru votul electronic şi care dăduse televiziunea în judecată pentru defăimare, evitând astfel un proces răsunător.

În aceeaşi seară, Tucker Carlson vorbea în obişnuitele lui monologuri despre simpatizanţii Partidului Democrat, spunând că aceştia i-ar incita pe tineri la violenţă, înainte de a realiza un interviu cu CEO-ul Tesla şi proprietarul Twitter, Elon Musk.

În momentul punerii sub acuzare a fostului preşedinte republican Donald Trump, Tucker Carlson a denunţat „o epurare politică” şi a rostit următoarea frază: „Probabil nu este cel mai bun moment pentru a vă despărţi de (puşca voastră de asalt) AR-15”, mai citează Agerpres.

Prezentator de la CNN, concediat după 17 ani

Don Lemon  a fost concediat ieri de conducerea celebrului post tv. El începuse munca la CNN în septembrie 2006. Înainte de „CNN This Morning”, Lemon a găzduit emisiunea „Don Lemon Tonight”, difuzată în prime-time, timp de peste opt ani.

Jurnalistul a ieșit în evidență în timpul președinției lui Donald Trump când comentariile sale erau acide și fără menajamente la adresa fostului președinte. Vorbea despre minciunile acestuia și-l numea „rasist”.

El a fost criticat pe scară largă pentru comentariile sexiste pe care le-a făcut la emisiunea „CNN This Morning” în februarie.

După concediere, Don Lemon a declarat că agentul său i-a spus luni dimineață că CNN l-a dat afară.

„În niciun moment nu mi s-a dat vreun indiciu că nu voi putea continua să fac munca pe care am iubit-o la rețea”, a spus Lemon.

CNN l-a contrazis pe Lemon, numind versiunea sa despre evenimente „inexactă”.

„I s-a oferit posibilitatea de a se întâlni cu conducerea, dar în schimb a publicat o declarație pe Twitter”, a precizat CNN într-un comunicat.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre