Simona Ionescu / Redactor Șef

Un deputat povestește cum era să sară cu pumnii pe el 4 bărbați și Poliția să-l aresteze. Când l-au recunoscut…

Un deputat povestește cum era să sară cu pumnii pe el 4 bărbați și Poliția să-l aresteze. Când l-au recunoscut…
Povestea e savuroasă într-un fel, dar realitatea unor asemenea scene ca cele descrise de deputat ar trebui să dea de gândit oricărui român. Violența și nepăsarea s-au cam instalat în societatea noastră. Acest este și mesajul deputatului, fost campion kickboxer.

Deputatul Daniel Ghiță, fost sportiv de performanță cu rezultate remarcabile și fost ofițer SPP în perioada 2001-2008, povestește pe pagina sa de Facebook o întâmplare al cărei protagonist a fost și el. Relatează că se îndrepta către casă cu mașina când a surprins patru indivizi care băteau un alt bărbat. Cel lovit în stradă era împreună cu soția și copilul. N-a trecut impasibil mai departe, ci a oprit mașina.

Daniel Ghiță, campion K1

Daniel Ghiță s-a dat jos și a încercat să oprească conflictul, însă bătăușii au sărit să-l lovească și pe el. Fostul mare campion de K1 a fost lovit inițial, dar după ce l-au recunoscut, bărbații s-au rugat de el să nu-i bată. Apoi a venit un echipaj de Poliție.

Scene ca din filmele la care mori de râs

”Vineri seara, bolnav si foarte obosit, mă îndreptam spre casă. La Căciulați- Ilfov, in mijlocul șoselei patru bărbați loveau un bărbat , care era împreună cu soția lui și copilul minor! Opresc mașina, să dau ajutor celui care era atacat de cei patru bărbați! Bărbatul atacat nu avea tehnică, dar avea un pumn greu, si se chinuia să se apere.

Nu suport când văd că patru bărbați vor să-l bată pe unul! Las mașina in mijlocul drumului, cobor și încerc să-i despart. Imobilizare!

Când ce sa vezi: vin hotărați să mă lovească cu pumnul! Toți hotărați să mă bată! Le-am vorbit frumos, si am încercat să opresc bătaia! Unul a venit hotărât să ma lovească, și când m-a recunoscut i s-a oprit pumnul in aer: scuze, domnul Ghiță, nu pe Dvs doream să vă bat!

Vine altul din spate și îmi da un pumn in piept! Mă recunoaște : vă rog, domnul Ghiță nu dați înapoi! Nu am dat! Mă apuca si râsul.

Am reușit să calmez spiritele. Când aud o doamna că țipă: da, bateți-l, domnu Ghita, ce naiba, doar aveți pumn și putere! Cum să-l lăsați să vă lovească!?”

Vine Poliția. „Fără să întrebe, vine spre mine să mă îmbrâncească”

Cum-necum au apărut la locul faptei și niște polițiști. A urma altă secvență bulversantă și comică, după cum relatează deputatul Daniel Ghiță.

„In sfârșit vine Poliția! Pe cine credeți că vine să imobilizeze Poliția: Pe Ghiță, ăla înalt! Sigur, ăla a început bătaia! Nu m-a recunoscut. Obraznic, fără să întrebe vine spre mine să mă îmbrâncească. Am zis luați mâinile după mine, imediat! Fără să întrebe ce făceam eu de fapt? Am oprit să salvez un om, care era luat la bătaie de patru inși! Am salvat situația, si am calmat spiritele. Asta era treaba Poliției, nu a mea. Mă lua si Poliția la bătaie!

Deputatul Daniel Ghita (PSD)

Exista foarte multă agresiune stradală , iar oamenii aleg sa fugă. Sa nu ajungă pe la Poliție, pe la procese ca martor. Nu mai faceți asta, vă rog! Până vine Politia poate omul acela este omorât, din foarte multă prostie. Întotdeauna opresc când văd un om la greu.

Am impresia că după pandemie oamenii si-au pierdut omenia si empatia…Filmează, în loc să ajute omul la greu.

Nihil Sine Deo”, a scris Daniel Ghiță.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre