Simona Ionescu / Redactor Șef

Un fenomen meteo i-a luat prin surprindere pe oamenii din județul Constanța. Au avut nevoie de intervenții speciale

Un fenomen meteo i-a luat prin surprindere pe oamenii din județul Constanța. Au avut nevoie de intervenții speciale
Locuitorii dintr-un sat din județul Constanța au fost luați prin surprindere de vreme. Un strat consistent de grindină a acoperit pământul, în unele zone ajungând și la un metru grosime.

Vremea a făcut ravagii și i-a luat prin surprindere pe locatarii din Satul Palazu Mic, județul Constanța. Trei adulți și doi copii au fost evacuați după ce rămas blocați în casă din cauza fenomenului meteo. Mai multe clădiri și mașini au fost avariate de grindină.

Cod galben de inundații în Tulcea și Constanța

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), în urma cu scurt timp, satul Palazu Mic, din comuna Mihail Kogălniceanu, județul Constanța a fost acoperit de un strat consistent de grindină.

Viitură a afectat o locuință în care se aflau cinci persoane (trei adulți și doi copii). Stratul de grindină acumulat s-a revărsat în gospodarie și a blocat accesul în casa. Toate persoanele care se aflau în interior au fost evacuate și sunt în siguranță, fără probleme medicale. Din cauza viiturii produse, trei mașini au fost mutate la o distanța de zeci de metri, iar mai multe clădiri au fost afectate.

În unele zone, stratul de grindină a atins un metru grosime, iar pompierii au acționat pentru crearea unui culoar necesar pentru scurgerea apei acumulate. Ca urmare a precipitațiilor înregistrate, Institutul Național de Hidrologie și Gospodarire a Apelor a emis o avertizare hidrologica Cod galben care vizează posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri cu posibile depășiri ale cotelor de atenție pe râurile mici din județele Tulcea și Constanța.

Apel neobișnuit la pompieri: E captivă în mașina de spălat! Colega ei a filmat și a postat totul pe TikTok

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre