Simona Ionescu / Redactor Șef

Ilie Sârbu candidează pentru funcția de primar al Timișoarei

Ilie Sârbu candidează pentru funcția de primar al Timișoarei
Ilie Sârbu, un fotoreporter din Timișoara ia taurul de coarne și îl contracandidează pe primarul practic fără rivali, Nicolae Robu. Liberalul s-a înscris în cursa pentru un al treilea mandat în fruntea timișorenilor, dar nu va fi o cursă ușoară, contracandidații fiind cel puțin interesanți.

Fostul fotoreporter al publicației Renașterea Bănățeană, Ilie Sîrbu, președintele Asociației Culturale „Salvați Patrimoniul Timișoarei”, a anunțat pe pagina de Facebook, că va candida la alegerile locale din această toamnă. El este cunoscut pentru acțiunile pertinente de salvare a patrimoniului arhitectural al orașului de pe Bega, unele încununate de succes.

“Vă anunț faptul că am decis să-mi asum candidatura pentru funcția de primar al Municipiului Timișoara. Am luat această hotârâre, după o îndelungă cumpătare, la îndemnul membrilor și simpatizanților Asociației Culturale Salvați Patrimoniul Timișoarei. Implicarea mea în campania electorală se datorează și faptului că administrația locală și-a arătat adversitatea față de moștenirea patrimoniului cultural local, considerându-l neînsemnat.


Preparați și voi cașcaval de casă. E chiar simplu

3 reguli pentru aplicarea fondului de ten de la make-up artistul lui Kylie Jenner


Consider că, atâta timp cât politica locală nu este orientată spre păstrarea identității Timișoarei, promovarea transparenţei decizionale a autorităţilor, cât și susţinerea dreptului cetăţenilor de a fi consultați în legătură cu deciziile importante ale orașului, respectul faţă de diversitatea culturală, o viziune clară în dezvoltarea Timișoarei, decizia de a candida la funcția de primar al Municipiului Timișoara este întemeiată“, a explicat Ilie Sîrbu.

Președintele Asociației Culturale Salvați Patrimoniul Timișoarei a mai precizat că va candida din postura de independent. În cursa pentru funcția de primar al municipiului Timișoara s-au mai înscris: medicul Marius Craina (PRO România), profesor universitar doctor, cetățeanul german Dominic Fritz (USR – PLUS), Adrian Orza ( cu susținerea PSD).

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre