Simona Ionescu / Redactor Șef

Un mare sculptor, salvat de la moarte de o femeie cu mâini de aur. Exclusiv

Un mare sculptor, salvat de la moarte de o femeie cu mâini de aur. Exclusiv
Un mare sculptor român a fost salvat după ce, zilele trecute, i s-a făcut transplant de ficat, medicii confirmând acum că evoluția pacientului este una bună. Singura femeie chirurg care face transplant hepatic în Europa de Sud-Est  a reușit să îi dea, din nou, viață artistului celebru.

EXCLUSIV

Alexandru Paraschiv, un cunoscut artist plastic român, a suferit zilele trecute un transplant de ficat. Sculptorul a fost operat la Institutul Fundeni de conf. dr. Doina Hrehoreț, o femeie cu mâini de aur, cum îi spun toți cei care o cunosc. Aceasta e singura femeie chirurg care face transplant de ficat în Europa de Sud-Est. Echipa anestezico-chirurgicală a fost completată de dr. Răzvan Grigorie (mâna a doua), împreună cu medicii Luminița Stoica, Iulia Pelin și Alexandru Graur, iar partea de ATI a fost asigurată de dr. Ruxandra Fota.

 

Dr. Doina Hrehoreț, de la Institutul Clinic Fundeni, e fosta elevă a Profesorului Irinel Popescu și e actuala lui mână dreaptă în secția pe care o conduce. Este și singura femeie din România care transplantează ficat, fiind între cele doar câteva românce care au ales să facă o carieră în chirurgie.

Lumea artistică s-a rugat pentru reușita operației

Daniela Daminescu, soția solistului Adrian Daminescu, alături de mai multe nume cunoscute în showbiz, s-a rugat pentru sănătatea lui Alexandru Paraschiv și au lansat un apel în acest sens pe social-media. „Vă rog să fim cu toții lângă Alexandru. Un OM EXCEPȚIONAL, BLÂND, BUN, MODEST ȘI UN MAAAAARE ARTIST! UNIC!!! Multă SĂNĂTATE și recuperare grabnică, Alexandru. Felicitări și mult RESPECT întregii echipe medicale!!!!!”, a notat Daniela Daminescu.


Celebră prezentatoare tv, în anchetă. Acuze de rasism și „mediu de lucru toxic”

Băieți și fete se bat pentru a prinde rol în Burlacul


Apropiații sculptorului au ținut la curent pe toată lumea cu evoluția operației suferite de artistul plastic la Spitalul Fundeni din Capitală.  „Alexandru Paraschiv este un fericit, acceptat nu ştiu de cine, în arta de a cunoaşte trecerea haosului către concret. El a avut şansa sa fie iniţiatul căruia i s-a dat harul transpunerii în formă a semnelor de început de lume. Alexandru nu este un arheolog, nu a descoperit nici o statuetă gumelniţeană pe care să o copieze.

El, pur şi simplu, aşa simte torsul feminin, aşa simte ideea de cuplu, aşa simte în linie forţa taurului. Aşa percepe cu mintea şi sufletul începutul”, spune directorul Muzeului de Artă, Dan Basarab Nanu”, au notat prietenii lui Alexandru Parasachiv.

Alexandru Paraschiv, sculptor din Călărași premiat internațional

Sculptorul Alexandru Paraschiv este unul dintre marii artiști copntemporani ai României, unul din sculptorii actuali de referință în lume cu multiple premii la activ, în toată lumea, din Japonia până în Franța, unde e laureat al premiului „Palme d’Arte”. Născut în Călărași, în 1957, acesta trăiește și creează în Franța.

„Artist român căruia destinul i-a arătat o cale de urmat în altă ţară decât cea de origine, Alexandru Paraschiv a făcut cunoscut numele României dincolo de graniţele ei printr-o activitate deseori remarcată şi recunoscută în festivaluri sau simpozioane de creaţie internaţionale.

Dar sculptorul a rămas profund ataşat de locurile natale unde revine periodic cu noile sale producţii, pe care le expune în muzee şi galerii româneşti. Unic în felul său prin alegerea subiectelor şi prin viziune, Alexandru Paraschiv experimentează continuu, neoprindu-se doar la sculptură, ci abordând şi alte genuri, clasice şi contemporane, precum fotografia, instalaţia sau noile media”, spune despre artist Luiza Barcan.

Sursa foto: Evz, Wowbiz

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre