Simona Ionescu / Redactor Șef

Un nou scandal #meetoo: Celebrul rapper Snoop Dogg, acuzat că a abuzat o dansatoare.

Un nou scandal #meetoo: Celebrul rapper Snoop Dogg, acuzat că a abuzat o dansatoare.
O fostă dansatoare care apărea pe scenă în spectacolele lui Snoop Dog îl cheamă pe acesta în instanță, sub acuzația de viol.

Femeia i-a dat în judecată pe celebrul rapper Snoop Dog și pe asociatul său, „Don Magic”, susținând că ar fi agresat-o sexual în urmă cu aproape un deceniu.

Procesul se judecă la tribunalul federal din Los Angeles. Presupusele agresiuni din partea rapperului și a prietenului său s-ar fi petrecut la scurt timp după ce femeia a participat la un concert susținut de Snoop Dogg la Club Heat Ultra Lounge din Anaheim, California. Evenimentul a avut loc pe 29 mai 2013.

Dansatoarea, agresată de amândoi artiștii

Potrivit revistei Rolling Stone, dansatoarea susține că a fost agresată în mai multe runde după ce a acceptat o plimbare acasă de la Don Magic Juan, al cărui nume real este Donald Campbell, și a ajuns la reședința lui împotriva dorințelor sale. Ea susține că Campbell a agresat-o sexual atunci.

Femeia mai arată în plângerea sa că Donald Campbell i-a cerut ulterior să-l însoțească la un studio de înregistrări unde Snoop Dogg filma. Ea susține că abuzatorul i-a spus că Snoop o vrea acolo și că ar putea să devină „fata lui” o vreme. Ea s-a conformat „în speranța avansării în carieră”, se mai arată în dosar. După acest moment, femeia susține că a fost agresată sexual de Snoop Dogg într-o baie de pe platourile de filmare.

În ciuda acuzațiilor deosebit de grave, reprezentanții lui Snoop Dogg și ai lui Don Magic Juan nu au răspuns solicitărilor pentru comentarii primite de la jurnaliștii revistei Rolling Stone. O sursă care îl reprezintă pe Snoop Dogg a declarat pentru TMZ că acuzațiile au fost lansate deloc întâmplător, chiar înainte de Super Bowl, eveniment care a avut loc în weekend, unde rapperul a avut un show senzațional la pauză, urmărit de tot Globul.

Mediere eșuată, urmează procesul

Femeia susține că nu a reclamat imediat presupusele atacuri pentru că „se gândea la siguranța locului de muncă”, nevrând să-l nemulțumească pe rapper.

Ea susține că ar fi lucrat pentru diferite companii deținute de sau asociate cu Snoop Dogg timp de câțiva ani. Potrivit dosarului, femeia a fost de acord să „încerce să rezolve această dispută printr-o mediere privată” care a avut loc pe 8 februarie 2022. Însă, „medierea nu a avut succes”, a spus ea. Imediat după încheierea medierii Snoop Dogg a postat o imagine pe Instagram pe care scria „gold digger” alături de emoji-urile unui judecător și ale unui ofițer de poliție.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre