Simona Ionescu / Redactor Șef

Un papagal a intrat în depresie după ce a fost separat de partener

Un papagal a intrat în depresie după ce a fost separat de partener
Atunci când trec printr-o despărțire oamenii suferă mult, și, deseori, au gesturi extreme, din cauza depresiei. Depresia însă nu e doar o suferință umană. Afectează și păsările.

Nelly, un papagal gri de la Centrul de Protecție din Bremen, Germania, a devenit depresiv după ce, timp de cinci ani, a conviețuit cu Nika, partenerul lui, iar acum cele două păsări au fost despărțite.

Potrivit publicației Bild, proprietarul lui Nika a obținut o sentință din partea unei instanțe locale, care îi permitea să ia păsărea înapoi, deși o oferise gratuit centrului în urmă cu 12 ani. Imediat ce pasărea a fost luată acasă, s-a declanșat dezastrul: depresia. Nelly trece printr-o adevărată dramă sentimentală.

„Am epuizat toate posibilitățile legale pentru a preveni separarea perechii de papagali gri africani”, spune șeful centrului din Bremen, zoologul Hans-Hermann Braune. Nelly a intrat în depresie și își rupe penele singur, devenind peleg.

Nelly a intrat în depresie

Nelly și Nica erau împreună de mai bine de cinci ani, până ce instanța i-a separat. „Papagalii sunt păsări inteligente, sensibile. L-am rugat pe domnul G. (n.r. – persoana care a donat papagalul centrului) prin scrisori, să nu facă rău cuplului, deoarece consecințele pot fi dramatice”, a explicat directorul centrului. Acum foștii îngrijitori se tem de ce e mai rău. Trauma poate duce la moartea lui Nelly, care a început să-și rupă penele, mănâncă din ce în ce mai puțin și este foarte iritat, de peste o lună, de când e separat de partenerul său.

Hans-Hermann Braune, directorul Centrului de Conservare al păsărilor din Bremen continuă demersurile pentru readucerea păsării înapoi: „Sperăm că Nika că se va întoarce în curând la prietenul lui. Ne-am luptat ani pentru ca papagalul gri african Nika să rămână cu partenerul său. În cele din urmă, a trebuit să ne plecăm în fața unei hotărâri dubioase a Curții din Bremen, care nu era în niciun fel interesată de bunăstarea animalelor. Egoismul, nesăbuința și ignoranța au triumfat”.

Rețete și vedete a mai scris despre un grup de papagali cu apucături aparte. Un grup de papagali care au trăit în carantină împreună într-un parc zoologic din Lincolnshire, Anglia, s-au învățat reciproc cum să înjure. Imediat ce unul scotea pe cioc o înjurătură, ceilalți râdeau de cuvintele obscene. Nu se știe cine pe cine a învățat primul înjurăturile, cert este că îngrijitorii parcului s-au trezit cu cinci papagali bădărani 100% care au trebuit mutați separat.

Sursa foto: papageienschutz.de

Ionuț Rusu o imită pe Dana Budeanu. Râzi cu lacrimi

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre