Un profesor și-a construit un munte pe un bloc cu apartamente, iar din acest motiv au apărut fisuri și scurgeri în tot blocul. Dacă locuința sa va fi nesigură, e posibil să fie demolată.
Un profesor a făcut o casă sculptată în muntele de pe bloc
Un chinez a petrecut șase ani construindu-și vila de vis în vârf de munte, pe acoperișul unui bloc de apartamente din Beijing.
Excentricul profesor Zhang Lin a mutat tone de moloz și piatră pe acoperișul clădirii pentru a construi casa care arată ca și cum ar fi fost sculptată într-un versant de munte. Proprietatea are chiar și o grădină cu arbuști.
Dar vecinii săi disperați nu sunt deloc impresionați de proiect și se tem că clădirea este pe cale să se prăbușească.
Locuința de pe acoperiș, care nu a primit niciodată aprobarea de planificare, a provocat apariția unor fisuri în tavanele și pereții vecinilor săi, în timp ce unii au fost nevoiți să suporte scurgeri de la țevi și canalizări sparte. Ei au fost, de asemenea, forțați să trăiască cu zgomotul și deranjul cauzate de lucrările de construcție.
Profesorul este văzut ca „o amenințare”
Un rezident a declarat că apartamentul său este inundat în mod constant, în timp ce un altul a descris academicianul drept o „amenințare”.
„Acesta a fost inițial un mic pod când l-a cumpărat. Dar el a dărâmat-o și a construit acest munte deasupra noastră. A spart canalizările, astfel încât suntem mereu inundați când plouă și există fisuri structurale uriașe în tavan și pereți” au adăugat vecinii.
Casa are chiar și alei pietonale
Profesorul Lin ar putea fi acum obligat să își demoleze penthouse-ul de munte dacă acesta este considerat nesigur. „Ni s-a adus la cunoștință că profesorul Zhang nu a solicitat autorizație pentru această structură.
Prin urmare, dacă nu poate dovedi că este sigură, va trebui să o dărâme”, a explicat un oficial municipal. Casa de pe vârful muntelui are chiar și alei pietonale și un spalier de lemn pentru plantele cățărătoare de care se poate bucura proprietarul.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook