Simona Ionescu / Redactor Șef

Un star hollywoodian, de nerecunoscut. Actorul a reprezentat echipa GB la scufundări la Jocurile Commonwealth-ului din 1990

Un star hollywoodian, de nerecunoscut. Actorul a reprezentat echipa GB la scufundări la Jocurile Commonwealth-ului din 1990
În 1990, celebrul star hollywoodian a reprezentat echipa GB la scufundări la Jocurile Commonwealth 1990. Imagini cu actorul din tinerețe au apărut cu câteva zile în urmă.

Sunt puțini cei care știu că la vârsta de 23 de ani, starul hollywoodian Jason Statham a concurat pentru echipa GB la scufundări la Jocurile Commonwealth-ului din 1990. A încercat să obțină un loc la Jocurile Olimpice din 1988 și 1992, dar din păcate a eșuat.

Scafandru pasionat

Jason a reprezentat echipa GB la scufundări la Jocurile Commonwealth-ului din 1990

A fost o încercare admirabilă din partea lui Jason, care a participat la trei probe separate. S-a clasat printre primii 10 la trambulina de un metru, după care a ocupat două locuri 11 la platformele de trei și respectiv 10 metri.

De la scufundări, Jason Statham a trecut la modeling, apoi la actorie și videoclipuri muzicale, iar astăzi este cunoscut drept omul dur de la Hollywood.

„Cred că ceea ce nu am realizat în sport m-a ajutat să mă concentrez mai mult și să-mi iau cariera de actor mai în serios”, a declarat acesta pentru BBC în 2008. Jason a mărturisit și că motivul pentru care a început să facă scufundări a fost un scafandru pe care l-a văzut când era copil, în timp ce se afla într-o vacanță cu familia.

„Când ajungem acasă, am de gând să fac asta”

„Eram în vacanță în Florida cu mama și tata și acolo era un tip care obișnuia să facă o scufundare la prânz în fiecare zi de la unul dintre hotelurile în care am stat. Și i-am spus mamei: Când ajungem acasă, am de gând să fac asta.

M-am alăturat clubului atunci, aveam vreo 11 sau 12 ani. În decurs de un an, am făcut parte din echipa britanică, care a luat avânt și viteză, iar următorii 10 ani i-am petrecut făcând asta”, s-a destăinuit celebrul actor.

Munca grea și dedicarea din primii ani de viață au dat roade, el fiind inclus în Școala Națională Britanică de Scufundări în 1985, obținând dreptul de a reprezenta Marea Britanie și Anglia la competițiile internaționale.

A practicat artele marțiale, inclusiv kickboxing și karate

Jason Statham, un scafandru pasionat. Sursă foto: Daily mail

În 1998, Jason Statham și-a făcut debutul ca actor în proiectul lui Guy Ritchie „Lock, Stock and Two Smoking Barrels”.

Starul născut în Derbyshire a practicat artele marțiale, inclusiv kickboxing și karate. În ciuda faptului că a apărut în multe filme de succes de-a lungul carierei sale de actor, inclusiv „The Expendables”, „Transformers” și franciza „Fast & Furious”, care au generat încasări de miliarde de dolari, ratarea Jocurilor Olimpice rămâne un regret.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre