Simona Ionescu / Redactor Șef

Unei mame din Ploiești i s-a schimbat copilul în maternitate

Unei mame din Ploiești i s-a schimbat copilul în maternitate
O mamă care a adus pe lume un copil la maternitatea Ploiești a primit la externare un alt bebeluș. Din fericire, mama și-a dat seama că nu este copilul său și situația s-a remediat la timp.

După ce o mamă, care a născut la maternitatea din Ploiești, Secția de Obstetrică Ginecologie a Spitalului Județean de Urgență, a observat că a primit un alt copil, a fost demarată o anchetă internă.

Eroarea s-a produs pentru că în aceeași zi s-au născut două fetițe cu același nume și același prenume

Potrivit informațiilor oferite de Andrei Ilinca, directorul medical al SJU Ploiești, această confuzie s-a creat pentru că în aceeași zi au venit pe lume două fetițe. Care au și același nume și același prenume. Acesta spune că situația a fost imediat rezolvată, dar va fi demarată o anchetă „pentru a stabili ce s-a întâmplat şi vom vedea dacă trebuie revizuite inclusiv procedurile de identificare şi vom lua măsuri în funcţie de rezultatele anchetei”.

Potrivit primelor date, mama care și-a dat seama ce se întâmplă se afla încă în spital.

Maternitate copii

Ce măsuri să ia părinții pentru ca micuțul venit pe lume să fie recunoscut

S-au întâmplat de multe ori ca micuții să fie schimbați între ei. În anul 1998, de exemplu, potrivit informațiilor oferite de ziarul american The Baltimore Sun au fost schimbați doar în America peste 28.000 de copii. Din fericire însă, s-a rezolvat totul în spital, iar micuții au reușit să plece acasă cu familia lor adevărată.

Există și câteva măsuri pe care părinții ar putea să le ia pentru a nu trece printr-o astfel de situație grea. Un prim lucru ar fi să știți exact unde este copilul și mai ales cine este în preajma lui.

În cazul în care copilul are nevoie de investigații în afara spitalului, iar mama nu poate din diverse motive, cel mai bine ar fi ca bebelușul să fie însoțit de tată sau cineva din familie. Ar fi foarte bine ca bebelușul să poarte anumite hăinuțe sau ceva care să-l scoată în evidență și astfel nu va fi niciodată încurcat cu un alt micuț.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre