Simona Ionescu / Redactor Șef

Utilizări ale filtrelor de cafea de care nu aveați habar

Utilizări ale filtrelor de cafea de care nu aveați habar
Filtrele de cafea pot fi folosite doar la... cafea? Nicidecum, acestea au întrebuințări la care nu v-ați fi gândit niciodată.

Câte lucruri puteți face cu filtrele de cafea? Veți fi uimite. Iată câteva sfaturi care vă vor fi de mare ajutor în bucătărie.

Utilizări ale filtrelor de cafea de care nu aveați habar

Vă lipsește strecurătoarea și aveți mare nevoie? Apelați urgent la ajutorul filtrului de cafea. Puteți face cu ajutorul lui infuzie de ceai sau, puteți filtra uleiul pentru a îndepărta reziduurile arse. De asemenea filtrul de cafea este o protecție excelentă pentru vasele de sticlă. Dacă aveți de transportat lucrurile fragile, puneți între lucruri filtre de cafea. Veți constata că nu se vor mai ciobi.

Protecție în cuptorul cu microunde

Tot cu un filtru de cafea puteți proteja alimentele din cuptorul cu microunde, acoperind bolul respectiv cu un filtru. V-au rămas diferite bucăți de carne, brânză sau mezeluri? Ca să nu mucegăiască în frigider, puneți-le la rece în filtre de cafea.

Acestea vor absorbi grăsimea și umezeala. În loc să murdăriți o farfurie atunci când vreți să mâncați la televizor, luați un filtru de cafea. Puteți pune în acesta de la cartofi prăjiți, la chipsuri, floricele sau orice doriți.

Puneți filtre de cafea la baza ghivecelor de flori

Ați cumpărat semințe de flori și vreți să le puneți la încolțit? Înainte de toate, puneți un filtru de cafea la baza ghivecelor, pentru că acesta lasă apa să treacă, dar reține pământul. Astfel, nu veți mai fi nevoiți să spălați toată ziua farfuria ghiveciului. Cu ajutorul hârtiei de la filtrele de cafea puteți să lustruiți foarte bine geamurile.

Dar și oglinzile, paharele, lustrele sau obiectele din inox. Sau vă sunt utile pentru a face lună obiectele de sticlă sau inox. Sunt mult mai bune ca orice lavetă de bumbac și, în plus, nu veți mai avea problema scamelor lăsate.

Sursă foto: emag

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre