Simona Ionescu / Redactor Șef

Văduva lui Kobe Bryant, mai bogată pe banii statului. Ce sumă adaugă averii colosale lăsate în urmă de soțul defunct

Văduva lui Kobe Bryant, mai bogată pe banii statului. Ce sumă adaugă averii colosale lăsate în urmă de soțul defunct
Pierderea partenerului de viață nu poate fi egalată de nicio sumă, însă despăgubirile sunt binevenite chiar și atunci când averea lăsată în conturi trece de un miliard.

Văduva baschetbalistului Kobe Bryant va fi mai bogată pe banii statului. Instanța a decis ca aceasta să fie despăgubită de autoritățile din Los Angeles pentru traumele suplimentare cauzate prin realizarea și diseminarea unor fotografii de la locul accidentului de elicopter în care au murit soțului ei, una din fiicele lor și alte trei persoane de la bordul aparatului de zbor.

În ianuarie 2020, vedeta NBA de 41 de ani a murit după ce elicopterul în care călătorea s-a prăbușit în orașul Calabasas din California. La bordul aparatului de zbor, alături de Bryant, se afla și una dintre fiicele sale, Gianna Maria (GiGi), în vârstă de 13 ani. Kobe Bean Bryant a fost unul dintre cei mai buni baschetbaliști americani. Născut în Philadelphia, din 1996 a jucat exclusiv la echipa Los Angeles Lakers, iar la moartea sa, potrivit „Celebritynetwirth”, averea fostului superstar din NBA valora în jur de 680-700 de milioane de dolari, înainte de plata taxelor.

Ce despăgubiri primește văduva lui Kobe Bryant de la poliție și pompieri

Văduva lui Kobe Bryant va primi despăgubiri în valoare de 16 milioane de dolari pentru suferința emoțională care i-a fost provocată de faptul că fotografii de la locul accidentului de elicopter în care au murit soțul și fiica ei în 2020 au fost arătate de autorități altor persoane, scrie BBC.

Decizia a fost luată de un juriu federal din California, după ce Vanessa Bryant, în vârstă de 40 de ani, a mers în instanță și a cerut despăgubiri de 32,5 milioane de dolari, motivând că a avut atacuri de panică după ce a aflat că au fost distribuite fotografiile făcute la locul prăbușirii elicopterului de către adjuncții șerifului și pompierii din județul Los Angeles. Despăgubiri va primi și Christopher Chester, antrenorul sportivului, care și-a pierdut soția și fiica în accidentul de elicopter. El va primi 15 milioane de dolari.

Potrivit Angeles Times, angajații districtului Los Angeles au făcut fotografii la locul accidentului și le-au arătat altor persoane. Conștiente de gafă, în noiembrie anul trecut, autoritățile au fost de acord să plătească 2,5 milioane de dolari daune pentru suferința emoțională cauzată celor două familii dar Vanessa Bryant a refuzat suma propusă și a mers mai departe în instanță, pentru a obține despăgubiri serioase.

Vanessa Bryant este încă marcată de faptul că există imagini cu soțul ei mort

În timpul procesului, Vanessa Bryant a povestit că era acasă cu ceilalți copii ai săi când a citit relatarea accidentului soțului ei din LA Times. „Am ieșit din casă și am fugit în altă parte, astfel încât fetele să nu mă poată vedea. Am vrut să fug… și să țip”, a spus ea, amintind că s-a simțit „orbită, devastată, rănită și trădată de vestea că aceste fotografii au fost distribuite”.

Văduva îndurerată a mai punctat că, de atunci, trăiește cu teamă în fiecare zi că aceste  imagini ar putea apărea pe rețelele sociale. „Nu vreau să văd niciodată aceste fotografii, a spus ea. Vreau să-mi amintesc de soțul meu și de fiica mea așa cum erau”.

Fost fotomodel, Vanessa Bryant mai are trei fete din căsătoria ei cu baschetbalistul NBA. Luna trecută, ea și-a dus fiicele în vacanță în Italia.

Sursa foto: Insagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre