Simona Ionescu / Redactor Șef

Valize de lux Louis Vuitton la Jocurile Olimpice și Paralimpice de la Paris 2024. Vor proteja torțele și medaliile

Valize de lux Louis Vuitton la Jocurile Olimpice și Paralimpice de la Paris 2024. Vor proteja torțele și medaliile
Celebrul brand Louis Vuitton și-a legat numele de momentele emoționante din timpul Jocurilor Olimpice și Paralimpice de la Paris. Au fost create valize de lux.

Louis Vuitton a creat valize de lux personalizate pentru a găzdui torțele și medaliile care vor fi acordate sportivilor câștigători în această vară la Jocurile Olimpice și Paralimpice de la Paris 2024.

Prima valiză va fi expusă publicului pe 8 mai

Prima valiză de lux va fi văzută de public pe data de 8 mai, atunci când torța olimpică își va începe călătoria de la Marsilia, în sudul Franței, până la Paris, destinația sa finală din 14 iulie. În august, torța paralimpică se va îmbarca de la Stoke Mandeville, Marea Britanie, locul unde a avut loc prima competiție pentru sportivii în scaun cu rotile în 1948. Cele două flăcări de la Jocurile Olimpice 2024 urmează să treacă prin mâinile a peste 11.000 de purtători ai torței.

„Victoria călătorește în Louis Vuitton

„Suntem onorați și extrem de mândri să facem parte din Jocurile Olimpice de la Paris 2024 cu misiunea de a împacheta și prezenta simbolurile definitorii ale Olimpismului și Paralimpismului.

Puterea franceză a luxului își are rădăcinile în domeniul ambalajelor și al articolelor de călătorie care datează de peste 170 de ani, în special cuferele care întruchipează excelența, creativitatea și îndrăzneala, valori pe care le împărtășim cu cele mai mari evenimente sportive din lume. Încă o dată, victoria călătorește în Louis Vuitton”, a declarat Pietro Beccari, președinte și director executiv al Louis Vuitton.

Valizele sunt concepute pentru a proteja și expune torțele

Vuitton a precizat că valizele sunt concepute pentru a proteja și expune torțele, fiecare dintre ele fiind echipată cu prize circulare în bază și în capac pentru a ține în siguranță obiectele metalice, create de designerul industrial francez Mathieu Lehanneur. Designul unic al lui Lehanneur, de culoarea șampaniei, prezintă o torță curbată, de formă simetrică pe ambele părți, cu fundul purtând un motiv de apă ondulat.

Jocurile Olimpice 2024
Cufărul Vuitton din pânză Monogram adăpostește 468 de medalii în sertare speciale. Sursă foto: wwd.com

Interioarele sunt îmbrăcate în piele neagră

Exteriorul cufărului cu torțe poartă pânza semnată Vuitton, în model Damier în carouri, care datează din 1888, cu colțuri și închizători din alamă. Interioarele sunt îmbrăcate în piele neagră pentru a evita zgârieturile de pe suprafața torței. Dar și pentru a crea un fundal impresionant atunci când sunt deschise pentru expunere. Capacul cu balamale are în relief logo-ul Paris 2024.

Două versiuni de valize

Valizele pentru medalii, o versiune pentru Jocurile Olimpice și o alta pentru Jocurile Paralimpice, sunt acoperite cu celebra pânză Monogram Vuitton, de asemenea cu colțuri și închideri de protecție din alamă.

Valiza cu medalii are o secțiune centrală și două aripi cu balamale care se deschid pentru a dezvălui sertare special concepute pentru a găzdui 468 de medalii, care au fost concepute de casa de bijuterii Chaumet. Sertarele conțin un sistem de magneți pentru a ține în siguranță medaliile la locul lor în timpul transportului. Mânerele sertarelor sunt realizate din piele neagră mată.

„Artizanii tuturor victoriilor”

Pentru Jocurile din 2024, compania mamă a Vuitton, LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton, un partener premium al giganticului eveniment sportiv, a conceput un nou slogan: „Artizanii tuturor victoriilor”. A fost făcută o legătură între savoir-faire-ul artizanilor și cel al atleților și căutarea comună a performanței și a succesului.

Antoine Arnault, șeful departamentului de imagine și mediu al LVMH, a declarat că proiectul trunchiului demonstrează modul în care grupul francez „își exprimă din nou pe deplin rolul de partener creativ” al viitoarelor jocuri. Vuitton a creat trunchiuri pentru trofee încă din 1988, la multe dintre cele mai importante evenimente sportive din lume, printre care Cupa Americii, Australian Open, Ballon d’Or, Cupa Davis, Cupa Mondială FIFA, Grand Prix de Monaco, Campionatul NBA, Roland Garros și Cupa Mondială de Rugby.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre