Simona Ionescu / Redactor Șef

Vedetele iubesc mâțele. Azi este Ziua Internațională a pisicii

Vedetele iubesc mâțele. Azi este Ziua Internațională a pisicii
O pufoșenie de pisică poate să îți schimbe viața. Milioane de poze sunt pe Internet, cu pisici de toate rasele. Și vedetele din lumea întreagă se pozează cu mâțele lor, iar unii chiar câștigă mai multă popularitate și bani, datorită acestor făpturi drăgălașe. Vedetele iubesc mâțele.

Azi este Ziua Internațională a pisicii, sărbătoare de venerare a unuia dintre cele mai iubite animale de companie de pe planetă, o prietenie veche de mii de ani. Inițiativa acestei zile i-a aparținut, în 2002, Fondului Internațional pentru Bunăstarea Animalelor (International Fund of Animal Welfare).

Vedetele iubesc mâțele. Azi este Ziua Internațională a pisicii

Artiştii sunt mari iubitori de animale pentru care au dat în unele cazuri şi sute bune de euro. Chiar dacă au un program foarte încărcat, Aurelian Temişan, Cezar Ouatu, Oana Zăvornu Jojo şi Anamaria Prodan, dar și Ion Cristoiu, se bucură în familie de compania unor pisici absolut superbe.

 

Anamaria Prodan și-a luat o pisică „Sphynx”, care a fost îndrăgită de toată familia, inclusiv de Bebeto, fiul impresarei și al lui Laurențiu Reghecampf.

Narnia, cea mai frumoasă pisică din lume

O tânără din Franţa este fericita stăpână a celei mai simpatice pisicuţe din lume. Narnia, din rasa British shorthair, s-a aflat în centrul atenţiei din prima lună de viaţă, căci aspectul ei este unul unic: are două feţe, un exemplar extrem de rar în întreaga lume.

Narnia are jumătate de faţă neagră şi jumătate gri. Încă de puiuţ a reuşit să fie în centrul atenţiei. Ne ferim de oamenii cu două feţe, însă nu putem face acelaşi lucru şi cu această felină adorabilă. Judecând după numărul de aprecieri pe care l-a strâns o fotografie cu Narnia este clar că a cucerit inimile internauţilor de toate vârstele. Fotograful Jean-Michel Labat a surprins-o pe Narnia în cele mai dragălase ipostaze.

Pisici celebre

O cheamă Lulu şi a fost votată cea mai tristă pisică din lume. Pisicuţa are cont pe Instagram, unde e urmărită de peste 156.000 de fani.

Boo este un fenomen pe Facebook, unde stapanii au grija ca zilnic sa-i updateze statusul, sa posteze fotografii noi si orice amanunt ce ar putea interesa fanii. Feedback-ul e pe masura: 7 milioane de „like-uri”. Insa Boo, in varsta de 7 ani, originar din San Francisco, e vedeta in adevaratul sens al cuvantului, fiind subiectul a doua carti ilustrate si pretext pentru realizarea a nenumarate suveniruri, o adevarata afacere.

Rasele cel mai prețuite sunt ”Siameză”, ”Abysiniană”, ”Albastru de Rusia”, ”Bengaleză”, ”British Shorthair”, ”British Longhair”, ”Maine Coon”, ”Norvegiană de Pădure”, ”Persană”, ”Ragdoll”, ”Singapura”, ”Sphynx”, ”Chartreux”și multe altele. În prezent, în întreaga lume există aproximativ 60 de rase de pisici cunoscute, iar pisica europeană cu blana scurtă este cea mai răspândită.

Poveștile pisicii

În antichitate pisica a constituit adesea obiectul unui adevărat cult, după cum o dovedesc, spre exemplu, colecţiile de mumii şi statuetele provenite din Egipt. În Egipt fiecare templu adăpostea familii de pisici. Când o pisică murea, corpul acesteia, îmbălsămat cu grijă cu substanţe aromate, era depus într-un mic sicriu împodobit adesea cu încrustaţii de aur, care era îngropat într-un cimitir special, rezervat exclusiv pisicilor.

În Evul Mediu pisicile cad, adesea, în dizgraţia oamenilor, fiind considerate ”slujitoare ale diavolului”.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre