Wealth Protection, o nouă funcție de identificare biometrică introdusă de Revolut are rolul de a proteja conturile în care se află economiile oamenilor, împotriva hoților de buzunare și a celor de telefoane.
Noua funcție de identificare biometrică va intra în vigoare în această lună, adică înainte de începerea concediilor, când oamenii au parte de tot felul de momente neplăcute din cauza furturilor. Odată cu introducerea acestei funcții de protecție a fondurilor, clienții își vor proteja mult mai bine economiile și investițiile.
Noua funcție este bazată pe recunoașterea facială și odată ce va fi activată, nu se vor mai putea retrage fonduri din contul utilizatorului. Desigur, dacă telefonul ajunge în mâna hoților sau parolele sunt compromise.
Cum își poate verifica clientul identitatea
Pentru a avea acces la conturile sale de economii, utilizatorul își va verifica identitatea comparând propria imagine cu fotografia de pe aplicație, când clientul a trecut prin procesul de onboarding. Dacă parolele sau amprenta nu mai sunt cele reale, clientul nu mai are probleme că-și poarte pierde banii.
Noua funcție Protecția Fondurilor este parte a hub-ului de instrumente de securitate Revolut Secure. Compania are și alte sisteme de protecție a fondurilor clienților, bazate pe modele de inteligență artificială, dar și o echipă de 4000 de persoane specializate în criminalitate financiară, fraudă, experți financiari și în analiza datelor.
„Protecția Fondurilor a fost creată pentru a diminua efectele acestui fenomen, oferind clienților noștri și mai multă siguranță atunci când călătoresc”
„Pentru noi, frauda și pierderile financiare sunt subiecte foarte serioase. Având în vedere că furturile de telefoane sunt în creștere, mai ales în timpul concediilor, Protecția Fondurilor a fost creată pentru a diminua efectele acestui fenomen, oferind clienților noștri și mai multă siguranță atunci când călătoresc.
Utilizatorii vor putea fi liniștiți știind că, și în cazul în care telefonul lor este pierdut sau furat, economiile obținute din greu sunt mai în siguranță”, a declarat Woody Malouf, șeful Departamentului FinCrime la Revolut.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook