Simona Ionescu / Redactor Șef

Veste bună pentru români. Statul le dă 3.000 de lei. Cine poate intra în posesia banilor

Veste bună pentru români. Statul le dă 3.000 de lei. Cine poate intra în posesia banilor
Administrația Fondului pentru Mediu a dat vestea mult așteptată de români. Se dă o sumă importantă de bani.

Din 21 aprilie 2023 începe sesiunea de finanțare a programului casarea autovehiculelor vechi.

Conform informațiilor oferite de AFM, primăriile pot să depună cererile de finanțarea și documentară aferentă între 21 aprilie ora 10.00 – 28 aprilie orele 23.59. Ulterior, Administrația Fondului pentru mediu va anunța termenul de înscriere pentru persoanele fizice. Programul Rabla Local prevede că orice posesor de mașină mai veche de 15 ani poate primi de la stat suma de 3000 de lei, fără să fie obligat să cumpere o mașină nouă.

Automobilul trebuie să  fie funcțional

Există însă câteva condiții pentru ca românii să intre în posesia banilor. Mașina trebuie să aibă o normă de poluare cel mult Euro 3. Automobilul trebuie să aibă următoarele piese: motor, transmisie, tren de rulare, caroserie și șasiu. Românii vor primii bani dacă în următorii trei ani nu vor achiziționa o mașină cu normă de poluare sub Euro 5.

„Conturile create și utilizate pentru înscrierea în cadrul programelor derulate de AFM rămân valabile”

„Unitățile administrativ-teritoriale pot depune cererile de finanțare și documentația aferentă prin intermediul aplicației informatice, puse la dispoziție de AFM, în perioada 21 aprilie – 28 aprilie 2023.

Conturile create și utilizate pentru înscrierea în cadrul programelor derulate de AFM rămân valabile și pot fi accesate pentru depunerea cererilor de finanțare în cadrul Programului privind casarea autovehiculelor uzate.

„AFM va publica anunțul de deschidere a sesiunii de înscriere pentru solicitanții persoane fizice”

După încheierea contractelor de delegare încheiate de Administrația Fondului pentru Mediu cu unitățile administrativ-teritoriale și publicarea pe site-ul: www.afm.ro a listei cu UAT-urile care au încheiat contracte de delegare, AFM va publica anunțul de deschidere a sesiunii de înscriere pentru solicitanții persoane fizice și a sumelor alocate.”, a transmis Administrația Fondului pentru Mediu printr-un comunicat de presă.

Vor fi casate 100.000 de mașini uzate

Pentru anul acesta, statul a alocat pentru Programul Rabla Local suma de 240 milioane de lei, bani care acoperea scoaterea din circulația a 100.000 de mașini uzate. Acest program trebuia să înceapă în septembrie anul trecut, dar a fost amânat de două ori.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre