Veste importantă pentru toate mamele din România. Se modifică tichetele de creșă

Veste importantă pentru toate mamele din România. Se modifică tichetele de creșă
Potrivit legislației în vigoare din 2019, toate mamele din România care nu beneficiază de concediu și nici de indemnizație pentru creșterea copilului de până la doi ani sau trei ani în cazul copiilor cu handicap, primesc vouchere de creșă.

Potrivit unui nou proiect legislativ, acestea urmează să fie modificate. Iată ce trebuie să știe toate mamele.

Valoarea voucherelor de creșă este în acest moment de 570 de lei. Ultima modificare a acestora a avut loc anul trecut, când voucherele de creșă au fost majorate cu suma de 100 de lei. Tichetele de creșă de care beneficiază mamele se emit pe suport electronic și nu fac parte din baza de impozitare lunară a contribuțiilor sociale obligatorii.

Ce schimbări vor avea loc în rândul tichetelor de creșă

Potrivit unui proiect legislativ care va fi adoptat în curând, vor avea loc alte modificări privind tichetele de creșă.

Se modifică voucherele de creșă

Dacă acestea nu vor mai fi emise pe suport electronic, contravaloarea lor va fi achitată direct creșelor de stat sau private în care angajații au copii înscriși. În acest moment, proiectul de lege a primit votul senatorilor și urmează să fie votate și de Camera Deputaților.

„Nici o persoană juridică nu este autorizată să emită tichete de creșă pe suport electronic”

„Motivul este, conform informațiilor publicate pe site-ul Ministerului de Finanțe, nicio persoană juridică (…) nu este autorizată să emită tichete de creșă pe suport electronic. Nicio persoană juridică nu este interesată să emită bilete de valoare pe suport electronic .”, au spus inițiatorii proiectului.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre