Simona Ionescu / Redactor Șef

Veste năucitoare. Când va aduce poștașul ultima pensie din aprilie

Veste năucitoare. Când va aduce poștașul ultima pensie din aprilie
În România există aproape 5 milioane de pensionari, iar ultimele vești legate de pensiile de stat nu au fost deloc îmbucurătoare pentru cei care urmează să iasă la pensie. Zilele acestea, veștile guvernanților au fost îngrijorătoare, iar simulările privind banii pe care îi vor primi sunt alarmante.

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Marius Constantin Budăi, tocmai a făcut un anunț care va aduce zâmbetul pe buze pensionarilor. Aceștia vor afla că primesc pensiile mai repede. „Pensiile se plătesc în această lună cu patru zile mai devreme, adică până la data de 11 aprilie, astfel încât părinții și bunicii noștri să aibă timp pentru a-și face cumpărăturile specifice sărbătorilor pascale. Le transmit un gând bun tuturor!”, a transmis, pe rețelele sociale, ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Marius Constantin Budăi.

În acest weekend este Paștele catolic, iar cei ordotox va urma săptămâna viitoare. Sărbătoare importantă pentru români, Paștele e un moment în care oamenii, și cu atât mai mult cei ajunși la vârsta senectuții, țin să sărbătorească cu masa plină. Veste primirii pensiilor cu anticipație este un adevărat cadou de Paște pentru aceștia.

Vouchere anti-sărăcie și pachete cu alimente

Conform informațiilor noastre, românii care își primesc pensiile pe carduri, au observat că au fost deja virați banii. De asemenea, voucherele pentru alimente vor sosi și ele înainte de Paște. „În Săptămâna Mare, încărcăm cardurile cu cei 250 de lei pentru cei 2.400.000 de beneficiari pe care îi avem în cadrul programului Sprijin pentru România. Am fixat ca şi termen data de 13 aprilie, să se poată folosi oamenii şi să cumpere cele necesare pentru sărbătorile de Paşti”, a declarat și ministrul Marcel Boloș.

În afara celebrelor „vouchere anti-sărăcie”, peste 800.000 de persoane strâmtorate vor primi pachete de 25 de kilograme, care conțin produse de bază. Conform prețurilor actuale, valoarea unui pachet ar fi de 390 de lei.

„Un astfel de pachet, dacă am cumpăra aceste produse de la raft, astăzi ar costa 390 de lei, dar valoarea de licitaţie pe care o avem în contracte prevăzută este de 190 de lei, deci e un avantaj foarte mare”, a mai punctat ministrul.

Cadou de Paște pentru 10.000 de pensionari

Zilele trecute, peste 10.000 de pensionari au aflat că vor primi și un altfel de cadou de Paște. Cei cu venituri mici vor beneficia de o nouă serie de tichete sociale, în valoare de 100 de lei, pentru Învierea Domnului.

Acțiunea este organizată de Primăria de la Iași, prin Direcția de Asistență Socială și se află la cea de-a XX-a ediție. Vor beneficia de acest ajutor un număr de 10.433 de pensionari, ale căror pensii cumulate nu depășesc suma de 1.300 de lei inclusiv. Vor lua acești bani și cei 780 de asistenți personali ai persoanelor cu dizabilități. Tichetul de 100 de lei cuprinde 10 tichete a câte 10 lei fiecare.

Ce pensii vor primi românii

Pe de altă parte, amintim că zilele trecute, o simulare  bazată pe noul mod de calcul al pensiei vine cu rezultate extrem de îngrijorătoare pentru majoritatea românilor. Spre exemplu, un român care acum are un salariu mediu net de 4.000 de lei, ar urma să aibă, după 35 de ani de contribuții plătite, o pensie de stat de doar 1.275 de lei.  Concluzia e că, după zeci de ani de contribuții plătite, bătrânețea contribuabililor nu va fi una lipsită de griji, ci, din contra, va fi una grea, complicată, mai mult la limita subzistenței.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre