Simona Ionescu / Redactor Șef

Veste neplăcută pentru fumători. De azi, țigările se scumpesc din nou

Veste neplăcută pentru fumători. De azi, țigările se scumpesc din nou
Luna aprilie a sosit cu o veste care i-a dat peste cap pe fumători. Țigările se vor scumpi din nou. Este a doua creștere în acest an, potrivit informațiilor oferite de Economedia.

Fumătorii vor trebui să se gândească de două ori înainte de a cumpăra țigări, pentru că acestea se vor scumpi începând cu data de 8 aprilie.

Unul dintre cei mai importanți producători de țigări din lume, British America Tobacco va majora fiecare pachet de țigări cu un leu. Este a doua oară când producătorul ia această decizie, pentru că o primă majorare a prețului țigărilor a avut loc la începutul lui 2024, în ianuarie.

British American Tobacco controlează aproximativ 50% din piața locală a țigărilor, iar faptul că acestea se vor scumpi va avea un impact semnificativ asupra fumătorilor. Până acum, alți producători precum Philip Morris și JTI nu au vorbit de majorări ale prețuri, dar specialiștii spun că probabil acest lucru se va întâmpla curând.

British American Tobacco s-a înființat în anul 1902

British American Tobacco (BAT) a fost înființată în 1902, când Imperial Tobacco Company și American Tobacco Company au format o nouă societate mixtă. Cu sediul central la Londra, în Regatul Unit (UK), afacerile sale operează în toate regiunile lumii. Își desfășoară activitatea sub denumirea de Reynolds American Inc.

1919 fabrica din Shanghai producea peste 243 de milioane de țigări pe săptămână

Se scumpesc țigarile!

James Buchanan Duke a devenit președintele companiei, susținut de Hugo Cunliffe-Owen (ulterior președinte) și Albert Jeffress (ulterior vicepreședinte). Ulterior au fost demarate afaceri în țări atât de diverse precum Canada, China, Germania, Africa de Sud, Noua Zeelandă și Australia.

În China, BAT a moștenit o fabrică în districtul Pudong din Shanghai de la W.D. & H.O. Wills, una dintre companiile precursoare ale Imperial Tobacco. Sub conducerea lui James Augustus Thomas din Lawsonville, în comitatul Rockingham din Carolina de Nord, în 1919 fabrica din Shanghai producea peste 243 de milioane de țigări pe săptămână.

În 1976 companiile din grup au fost reorganizate în cadrul unui nou holding

La apogeul său, în 1937, BAT a fabricat și distribuit 55 de miliarde de țigări în China. Activele companiei au fost confiscate de japonezi în 1941, în urma invaziei lor din 1937. În 1949, compania a fost expulzată din China în urma înființării Republicii Populare. În 1976, companiile din grup au fost reorganizate în cadrul unui nou holding, „B.A.T. Industries”. În 1994, BAT a achiziționat fosta sa societate-mamă, American Tobacco Company. Acest lucru a adus mărcile Lucky Strike și Pall Mall în portofoliul BAT.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre