Simona Ionescu / Redactor Șef

Veste pentru șoferi! Primarul Daniel Băluță anunță că se deschide noul pasaj rutier suprateran din sectorul 4

Veste pentru șoferi! Primarul Daniel Băluță anunță că se deschide noul pasaj rutier suprateran din sectorul 4
Până cel târziu 6 decembrie 2023, va fi deschis un nou pasaj rutier suprateran din sectorul 4, numit Europa unită. Anunțul a fost făcut de Daniel Băluță, primarul sectorului 4.

„Mult a fost, puțin a rămas”, a scris pe pagina sa de Facebook primarul Daniel Băluță. Edilul Sectorului 4 spune că mai sunt doar câteva zile până când va fi deschis circulației un nou pasaj rutier suprateran, numit Europa Unită. Pasajul suprateran, cu o lungime de 650 de metri, a fost construit la intersecția bulevardul Alexandru Obregia cu șoseaua Turnu Măgurele și Metalurgiei.

„Testăm sistemele aferente construcției, inclusiv cel de iluminat”

„Săptămâna viitoare vom circula pe pasajul Europa Unită! Până atunci, așa cum s-a întâmplat și în această seară (27 noiembrie), testăm sistemele aferente construcției, inclusiv cel de iluminat. Care, așa cum puteți observa, transformă pasajul într-o bijuterie arhitecturală. Aceste verificări, necesare înainte de darea în folosință a obiectivului, vor dura câteva zile, astfel că apreciez că ne vom bucura de această investiție cel târziu pe 6 decembrie”, a scris primarul Sectorului 4, care a postat și un videoclip.

„Pasajul va avea două benzi de circulație pe fiecare sens pentru a fluidiza traficul”

Potrivit informațiilor transmise de Primăria sectorului 4, pasajul va avea două benzi de circulație pe fiecare sens și va fi un reper din punct de vedere arhitectural. „Europa Unită, noul pasaj rutier suprateran pe care Primăria Sectorului 4 îl construiește la intersecția dintre Bd. Metalurgiei cu strada Turnu Măgurele, va putea concura cu cele mai avangardiste și moderne proiecte de infrastructură mare din capitale europene.

Cu o lungime de peste 650 de metri, pasajul va avea două benzi de circulație pe fiecare sens pentru a fluidiza traficul într-una dintre cele mai tranzitate zone din sudul Bucureștiului”.

„Reper și din punct de vedere arhitectural”

„Noul pasaj ce se construiește în Sectorul 4 va răspunde tuturor cerințelor și standardelor de siguranță rutieră impuse în domeniu. Dincolo de componentele ce țin de stricta utilitate a pasajului, acest obiectiv de investiții va fi un reper și din punct de vedere arhitectural, îmbinând armonios elementele de funcționalitate cu cele de design urban”, a transmis Primăria Sectorului 4. Testele de rezistență pentru pasaj care au debutat la începutul lui noiembrie, au fost făcute cu opt camioane încărcate și o greutate totală de 320 de tone.

Reacțiile ironice ale șoferilor

După anunțul primarului, au venit și comentariile ironice din partea unor conducători auto, care i-au sugerat primarului ca anul viitor festivalul Untold să aibă loc pe acest pasaj. „Foarte frumos jocul de lumini ca spectator. Dar, când ești la volan, distrage foarte mult atenția și creează disconfort vizual. Nu faceți aceeași greșeală ca pe pasajul ce leagă A2. Lăsați luminile statice”, a fost comentariul unui șofer.

„Sper că nu vor lumina în halul asta că numai atenți la drum n-o să mai fim. Să nu confundăm cu discoteca totuși…”, a scris un alt bucureștean.

Primarul Daniel Băluță le-a explicat cârcotașilor că testele au fost făcute, iar atunci când pasajul va fi inaugurat „intensitatea luminii va fi reglată în așa fel încât să nu fie deranjant”.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre