Simona Ionescu / Redactor Șef

Veste proastă pentru cei care vor să meargă la mare de 1 Mai. Îi vor lăsa nervii!

Veste proastă pentru cei care vor să meargă la mare de 1 Mai. Îi vor lăsa nervii!
Și-au planificat minivacanța de 1 Mai de câteva luni. Și-au făcut rezervări la hotel sau la gazdă. Toți sunt cu gândul la distracție și relaxare. Iar acum vine vestea care le va tăia cheful de călătoria pe Autostrada Soarelui.

Minivacanţa de 1 Mai la mare va veni cu restricţii pe podul de la Feteşti, pe Autostrada Soarelui. Constructorul care face reparaţii capitale la această construcţie a anunţat că nu poate termina lucrările conform contractului şi a cerut prelungirea restricţiilor cu peste o jumătate de an. În schimb, la Podul Cernavodă lucrările sunt în grafic şi nu vor fi probleme. Dar acest ultim lucru subliniat nu va împiedica existența unui trafic greoi, ca acela spre munte prin Valea Prahovei.
Reparațiile podurilor dunărene de la Fetești și Cernavodă, pe Autostrada Soarelui, au început în primăvara anului 2021, dar cu restricții ridicate în sezonul estival, pentru a permite șoferilor să circule pe cele patru benzi. Dacă la podul Cernavodă, drumarii nu au avut probleme pe șantier și pot redeschide ambele căi, la timp pentru cele trei zile libere de 1 mai, la podul de la Fetești, constructorul spune că nu are cum să redeschidă cele două benzi închise pe sensul Constanța – București. Pe șantier, la podul peste brațul Borcea sunt probleme mai grave decât se anticipa.

Alin Șerbănescu, purtătorul de cuvânt al Companiei de Drumuri (CNAIR) a declarat la Radio România Actualități care este situația.
„La brațul Borcea, au aviz de lucrări până pe data de 31 mai și este prematur să spunem dacă în perioada 1- 2 mai se vor opri sau nu lucrările. Aceste două poduri sunt construite în perioada comunistă. Între proiectul pe care noi îl avem și execuția proiectului există anumite diferențe”.
Patronatele din turism de pe litoral sunt nemulțumite, fiindcă vor avea de pierdut la acest prim start estival. Acestea înțeleg urgența reparării podurilor, dar spun că Ministerul Transporturilor ar fi trebuit să găsească soluții din timp pentru ca turiștii să nu stea la cozi pe autostradă sau să fie deviați pe drumurile naționale.

Corina Martin este reprezentanta unei asociații de profil din Constanța și a intervenit la același post de radio. „Un număr de 50.000 de turiști, în general, este așteptat în acest weekend (n.r. Paștele catolic) pe litoral și poate chiar peste, turiști, care desigur, vor avea dificultăți în trafic, vor avea probleme în a ajunge la destinație”, a spus aceasta.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre