Simona Ionescu / Redactor Șef

Veste proastă pentru copii! Vacanța de iarnă a elevilor va fi mai scurtă

Veste proastă pentru copii! Vacanța de iarnă a elevilor va fi mai scurtă
Anul acesta, și Crăciunul și Revelionul sunt în weekend. În anii trecuți, vacanța de Crăciun  a elevilor începea pe data de 23 decembrie și se încheia după Sfântul Ion. Anul acesta lucrurile stau ușor diferit.

Elevii vor primi vacanță chiar în Ajunul Crăciunului, pe data de 24 decembrie. Noile modificări introduse de Ministerul Educației au fost luate la începutul lunii noiembrie.

Vacanța de iarnă a elevilor va fi mai scurtă

Elevii au mult de recuperat. Au avut de suferit și ei și profesorii din cauza pandemiei. Ar putea recupera ceva dacă vacanța de iarnă ar fi mai scurtă, s-au gândit oficialii.

Elevii din ciclul de învățământ gimnazial și liceal vor avea liber în perioada 24 decembrie – 2 ianuarie. Prin urmare, ultima zi de școală a acestora va fi pe data de 23 decembrie. Preșcolarii și elevii din ciclul de învățământ primar vor avea, însă, mai multe zile libere, scrie evz.ro.

Vacanța de iarnă a elevilor

  • vineri, 24 decembrie 2021 — duminică, 2 ianuarie 2022, pentru clasele din învățământul gimnazial, liceal, profesional și postliceal;
  • vineri, 24 decembrie 2021 — duminică, 9 ianuarie 2022, pentru grupele/clasele din învățământul preșcolar și primar.

Angajații nu au minivacanță

Angajații nu vor avea o minivacanță pentru că sărbătorile din acest an sunt în weekend. Potrivit legii, aceștia beneficiază de timp liber în zilele de sărbătoare. Prevederea propriu-zisă este stabilită prin Codul Muncii și este obligatorie pentru toți angajatorii.

Există și sectoare de activitate unde este nevoie care programul să nu fie întrerupt. În această situație se află lucrătorii din unitățile sanitare, din sectorul de transport public sau din cele de alimentație publică.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre