Cea mai tristă veste pentru elevi. Vor avea mai puțină vacanță de iarnă

Cea mai tristă veste pentru elevi. Vor avea mai puțină vacanță de iarnă
Cele două săptămâni de vacanță pe care elevii le au acum ca urmare a creșterii numărului de cazuri de coronavirus se vor recupera. Ce spune ministrul Educației.

Potrivit declarației ministrului Educației, Sorin Câmpeanu, elevilor li se va tăia din vacanța de iarnă. Ce se va întâmpla.

Cea mai tristă veste pentru elevi. Vor avea mai puțină vacanță de iarnă

Conform declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, oferite pentru Educație Privată, elevii de gimnaziu și de liceu se vor întoarce la școală, cu prezență fizică, începând cu data de 3 ianuarie. De asemenea, cei din ciclul primar și preșcolarii vor ajunge în bănci de pe 10 ianuarie. Totodată, pe 5 noiembrie se va anunța și care este modul în care vor învăța copiii după data de 8 noiembrie.

Cele 2 săptămâni sunt maximul ce poate fi recuperat

„ Nu se pierde nicio zi de școală nici din semestrul 1, nici din semestrul 2. Cele 2 săptămâni sunt maximul ce poate fi recuperat in așa fel încât datele de examene să fie cele cunoscute, fără a se pierde nicio zi de cursuri. Acest lucru va face obiectul unui ordin de ministru semnat în 5 noiembrie, pentru modificarea structurii anului școlar.

Așa cum se precizează în Hotărârea CNSU nr. 91 și așa cum am anunțat deja public. Data de 5 noiembrie e data la care vom avea o situație certă din punct de vedere epidemiologic și nu supoziții Înțelegem pierderile din cauza lipsei de predictibilitate însă situația epidemiologică numai predictibilitate nu ne oferă”, a declarat Cîmpeanu.

Ministrul vrea prezență fizică pentru elevi, chiar dacă pandemia e în floare

Pe de altă parte, ministrul spune că nu e de acord cu prelungirea vacanţei de două săptămâni anunţate pentru elevi de săptămâna viitoare. Chiar dacă după data de 8 noiembrie cazurile de coronavirus vor fi la fel de ridicate.

„Nu va fi pierdută nicio zi de şcoală, dacă vacanţa va fi de două săptămâni. Dacă însă evoluţia epidemiologică nu va permite revenirea cu prezenţă fizică în data de 8 noiembrie, lucrurile vor fi mai grave şi soluţia mă tem că nu va mai putea fi acceptată sub forma unei vacanţe suplimentare”, a mai spus acesta.

Sursă foto: fresh24