Simona Ionescu / Redactor Șef

Veste tristă pentru nostalgicii anilor ’80. A murit una dintre solistele unui duet celebru

Veste tristă pentru nostalgicii anilor ’80. A murit una dintre solistele unui duet celebru
Maria Mendiola, una dintre solistele Baccara, a murit. Duo-ul spaniol a fost celebru pentru hitul anilor ’80 „Yes Sir, I can Boogie”. Grupul a fost faimos, iar cele două soliste erau ca două surori.

Artista Maria Mendiola, care forma duo-ul spaniol Baccara cu Cristina Sevilla Martinez, a murit, sâmbătă după-amiază, la Madrid. Grupul Baccara a fost faimos în anii ’80, pentru hit-uri precum „Yes Sir, I Can Boogie” și „Sorry I’m a Lady”.

Una dintre solistele duetului Baccara a murit

Maria Mendiola, una dintre solistele Baccara, a murit sâmbătă, 11 septembrie, la 69 de ani. Vedeta spaniolă a murit „înconjurată de cei mai dragi ai ei”. Nici o sursă oficială nu spune care a fost cauza morții Mariei Mendiola. Dar, jurnaliștii spanioli spun că artista și-a pierdut viața după ce a luptat împotriva unei boli grave de care suferea în ultimele luni.

Maria Mendiola a fost dansatoare profesionistă, făcând inițial parte din Ballet de Radio Television Española în anii 1970. Ea a întâlnit-o pe Maite Mateos într-un hotel din Insulele Canare. S-au plăcut și au  format duo-ul Baccara. Din 1981 cele două soliste au avut succes uriaș.

Grupul Baccara a fost fondat în 1977 de Maria Mendiola împreună cu o altă artistă, Mayte Mateos

Duetul Baccara a fost în topuri

„Draga mea Maria, o minunată artistă, dar mai presus de toate prietena mea, ne-a părăsit astăzi”, a scris pe Instagram partenera de trupă a Mariei Mendiola, artista Cristina Sevilla Martinez.

Grupul Baccara a fost fondat în 1977 de Maria Mendiola împreună cu o altă artistă, Mayte Mateos, atunci când amândouă erau dansatoare de flamenco, scrie BBC.com.

Un director al unei case de discuri le-a descoperit și așa trupa Baccara a semnat primul contract cu o casă de discuri din Marea Britanie. Primul lor single, care le-a adus notorietatea mondială, a fost „Yes Sir, I Can Boogie”.

Piesa disco a ajuns în fruntea topurilor în zece ţări europene. A fost vândută în 16 milioane de copii, mai mult decât reuşise orice grup feminin la acel moment. Cântecul a revenit în atenţie toamna trecută, după ce a fost adoptat de naţionala de fotbal a Scoţiei ca imn neoficial pentru Euro 2020. După ”Yes Sir, I Can Boogie”, albumul ”Baccara” a devenit un succes, iar single-ul ”Sorry I’m a Lady” a devenit un al hit al grupului, la începutul anului 1978.

 

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre