Simona Ionescu / Redactor Șef

Vești extraordinare pentru pensionari. Se dau bani de Paște. Cine poate beneficia de ajutor

Vești extraordinare pentru pensionari. Se dau bani de Paște. Cine poate beneficia de ajutor
Mai sunt doar câteva zile până când vom sărbători Învierea Domnului, iar pensionarii au parte de o veste bună.

Cei cu venituri mici vor beneficia de o nouă serie de tichete sociale, în valoare de 100 de lei, pentru Învierea Domnului pentru sărbătoarea de Paște.

Acțiunea este organizată de Primăria de la Iași, prin Direcția de Asistență Socială și se află la cea de-a XX-a ediție. Vor beneficia de acest ajutor un număr de 10.433 de pensionari, ale căror pensii cumulate nu depășesc suma de 1.300 de lei inclusiv. Vor lua acești bani și cei 780 de asistenți personali ai persoanelor cu dizabilități. Tichetul de 100 de lei cuprinde 10 tichete a câte 10 lei fiecare.

Care sunt condițiile pentru a primi tichetul de 100 de lei

Pentru a primi milionul de paște, pensionarii trebuie să fie înscriși în baza de date a Casei Județene de Pensii, să locuiască în Iași și să fie în plată cu luna martie 2023. Tichetele vor fi distribuite între 6 aprilie – 5 iulie 2023, între orele 8:30 și 15:30.

Pensionarii le vor de la Căminul de Pensionari „Sfânta Cuvioasă Parascheva”, Str. Codrescu nr. 6 (pentru beneficiarii cu domiciliul în zona Copou), cantina de Ajutor Social, Str. Sf. Andrei nr. 70  (pentru beneficiarii cu domiciliul în zonele Centru, Gară) și Direcţia de Asistenţă Socială, Şos. Naţională nr. 43, pentru beneficiarii cu domiciliul în zonele Podu Roș și Bularga.

Și brașovenii vor avea de încasat bani

Ajutor social va fi dat și la Brașov, unde pensionarii vor beneficia de tichete în valoare de 200 lei/persoană/campanie. Se Aceștia vor primi carduri electronice, pe care le vor putea folosi doar pentru a cumpăra produse alimentare. Pentru a fi eligibili, trebuie să depună o cere și documente justificative fizic, la sediul direcţiei, de pe strada Panselelor nr. 23, sau online, pe adresa de mail dasbv@dasbv.ro, fie la sediul instituţiei.

Ulterior, seniorii vor fi anunțați când să fie la sediul DAS Braşov. Cardurile pot fi ridicate și după sărbătorile pascale. Vor primi bani pensionarii cu domiciliul stabilit în Brașov, vârsta minimă 63 de ani și 65 de ani bărbați și venituri până la 1700 lei/lună. O altă condiție este ca nimeni să nu aibă datorii la bugetul local.

Ce acte trebuie depuse

Beneficiarii trebuie să depună CI în original și copie, dar și cuponul de pensie pentru luna anterioară sau luna solicitării, în original şi copie. Mai au nevoie de o împuternicire olografă pentru persoanele care nu se pot deplasa, însoțită de actele medicale, actul de identitate al împuternicitului, când este cazul, în original şi copie.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre