Guvernul României a reglementat situația biletelor de tratament balnear pentru anul 2022 pentru pensionarii care provin din armată. Sunt vizați cei cu pensii cuprinse între 2000 și 2500 de lei. Aceștia vor beneficia anul acesta de 12 zile de tratament balnear, după cum a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.
„Au fost modificate condiţiile specifice de ierarhizare şi de punctaj pentru a ierarhiza pensionarii militari şi persoanele beneficiare ale prevederilor actelor normative cu un caracter reparatoriu care solicită bilete de tratament balnear şi de recuperare”, a spus Dan Cărbunaru, miercuri seara.
Biletele de tratament balnear se vor distribui în 19 serii
Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a pus în dezbatere publică la începutul acestui an proiectul de Hotărâre de Guvern pentru stabilirea numărului biletelor de tratament balnear care se vor acorda în anul în curs. Bugetul pentru aceste bilete este de 200 de milioane de lei, urmând ca, în total, să fie disponibile 101.000 de bilete la tratament balnear.
Din totalul acestora, maximum 60.420 vor fi asigurate în unităţile de tratament balnear aflate în proprietatea Casei Naţionale de Pensii Publice, iar diferența în alte unităţi de profil, în baza unor contracte încheiate cu alți operatori economici.
Cine beneficiază de bilete de tratament gratuite
Guvernanții au mai stabilit că biletele, care includ tariful pentru 12 zile de tratament balnear și un sejur de 16 zile, vor fi repartizate în 19 serii.
Pot solicita bilete de tratament balnear pensionarii și asigurații sistemului public de pensii, iar un procent de maximum 15% din numărul total al biletelor va fi acordat, gratuit, beneficiarilor unor legi speciale cu caracter reparatoriu. Este vorba de persoanele care au suferit accidente de muncă sau boli profesionale. Distribuirea biletelor de tratament balnear și decontarea costurilor acestora se face de către Casa Naţională de Pensii Publice, prin casele teritoriale de pensii.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook