Simona Ionescu / Redactor Șef

Viceprimarul USR al Sectorului 3 Lucian Judele, săltat de poliție. Scandalul e în floare

Viceprimarul USR al Sectorului 3 Lucian Judele, săltat de poliție. Scandalul e în floare
Scandal cât casa la o școală cu grădiniță din Sectorul 3, după ce viceprimarul USR a descins pe nepusă masă și a început să filmeze în incintă. Conducerea instituției a reacționat, iar consecințele sunt cele legale.

Lucian Judele, viceprimarul USR al Sectorului 3 al Capitalei tocmai a fost săltat de poliție, după ce a creat un mega scandal la școala Mexic, unde, printre altele a intrat în toaleta copiilor și a filmat, realizând un live pe pagina sa de Facebook. Alertați de directorul instituției de învățământ, care a sunat la 112, la fața locului au descins polițiștii de la Secția 23 și l-au ridicat pe viceprimarul pus pe fapte mari și l-au condus la sediu pentru explicații.

Viceprimarul USR al Sectorului 3, săltat de poliție

Miercuri înaintea prânzului, Lucian Judele a deschis la Școala Mexic din Sectorul 3 și a început să facă live pe Facebook, arătând condițiile în care copiii sunt primiți la școală și la grădiniță, unde, pe holuri și în clase, e un șantier de renovare care, susține acesta, nu ar fi delimitat de sălile de clasă. Directorul instituției de învățământ a intervenit în momentul în care viceprimarul USR a pătruns în toaletele grădiniței filmând cabinele de WC și arătând că sunt nepotrivite, ca dimensiune, pentru copii.

În transmisia live se aude cum Judele bate la ușa toaletei, și, pentru că nu răspunde nimeni, pătrunde în interior, cu camera telefonului mobil pornită. „O persoană a intrat peste copii în baie. (…) Un bărbat. Vă rog să trimiteți un echipaj că eu nu îl pot reține aici”, a spus directorul grădiniței Mexic în apelul la 112 în care și-a declinat și funcția oficială, se arată pe filmare, lucrul susținut și de viceprimar într-o intervenție la Antena 3.

Circ politic în toaletă, cu copii mici de față

Viceprimarul susține în live-ul său că înainte de a începe transmisiunea a avut o discuție cu directorul grădiniței, care i-ar fi prezentat situația din școală. Schimbul de replici și solicitarea poliției a urmat după ce viceprimarul USR a intrat în toaleta copiilor. El a filmat inclusiv cearta cu directorul în timp ce, așa cum se vede în imaginile live-ului, unii din copii ar vrea să intre să folosească baia.

„Nu vă atingeți de mine, dacă țineți de clanță, dvs mă sechestrați aici. Așteptăm să vină poliția, aveți cuvântul meu de onoare că nu fug nicăieri, am intrat să vadă toată lumea condițiile pe care dumneavoastră le tolerați aici, am crezut că sunteți de bună credință. Vă repet că dacă dumneavoastră nu deschideți ușa veți avea o plângere penală de sechestrare”, îi spune Judele, directorului, după ce acesta sună la 112.

După sosirea poliției, viceprimarul USR mai povestește că a intrat în școala și grădinița Mexic cu acceptul directorului.

„Domnul director mi-a prezentat școala, dar după ce a văzut că am început live-ul a primit un telefon probabil de la domnul Negoiță ca să mă convingă să închid live-ul lucru pe care nu l-am făcut. (…) Am intrat să arăt tuturor condițiile pe care copiii trebuie să le suporte în fiecare zi, în școala Mexic, că copiii nu au uși la baie, nu au apărut toalete mici. De asta avem milione investite în sectorul 3!?”, spune acesta, înainte de a încheia live-ul care a însumat o durată de 15 minute.

Școlile din Sectorul 3, reabilitate cu fonduri europene

Școala gimnazială Mexic de pe Bd. 1 Decembrie 1918 nr. 34 este în renovare din vară, lucrările nefiind încheiate înainte de începerea anului școlar. Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, anunța pe 1 septembrie, într-o conferință de presă, chiar de la această școală, că în unitățile de învățământ din Sectorul 3 au loc „ample lucrări de modernizare, finanțate din fonduri europene”, fără costuri din bugetul local.

În continuarea scandalului vor urma declarații de la USR, de la primarul Negoiță, respectiv directorul grădiniței, unele fiind deja anunțate. Trist pentru copii și pentru toată lumea, de altfel, este faptul că USR a ajuns să-și ducă bătălia politică în școli și grădinițe. În mod normal, discuția, chiar și una critică, se putea purta între viceprimar și director fără circul la care au fost martori copiii, în timp ce edilul făcea live pe Facebook.

De precizat că aceasta este prima acțiune publică a viceprimarului USR de la Sectorul 3, un necunoscut am putea spune până acum, deși este în funcție de 3 ani.

Sursa foto: Facebook / Lucian Judele

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre