Simona Ionescu / Redactor Șef

Victoraș, fiul Regelui sucurilor, va sta față în față cu judecătorii. Cică și-a băgat prea tare nasul în Poliție

Victoraș, fiul Regelui sucurilor, va sta față în față cu judecătorii. Cică și-a băgat prea tare nasul în Poliție
Victoraș Micula, fiul milionarului Viorel Micula, a fost trimis în judecată într-un dosar în care este acuzat că ar fi accesat ilegal bazele de date ale Ministerului Afacerilor Interne și a participat la o acțiune a poliției, costumat în echipament de polițist. 

Alături de Victoraș Micula au mai fost trimiși în judecată, în acest dosar penal, şi patru subofiţeri din cadrul Poliţiei Municipiului Oradea, după cum relatează presa locală. Este vorba de subofițerii de poliție Ovidiu Iovian Vaida, Claudiu Rengle – în prezent pensionar, Camelia Erdei și Alin Claudiu Zanca.

Milionarul bihorean este acuzat de instigare la acces ilegal la un sistem informatic, instigare la divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice, două fapte de acces ilegal la un sistem informatic și uzurpare de calităţi oficiale.

Acuzații asemănătoare și împotriva celor patru polițiști

Victoraș Micula și cei patru polițiști vor fi reprezentați, în acest dosar, de două firme importante de avocatură din Oradea, Doseanu & Asociaţii, coordonată de avocatul Răzvan Doseanu, respectiv Cabinetul de avocat Bogdan Bodea. Într-o primă declarație publică, dată presei locale, avocatul lui Victoraș Micula îl acuză pe procurorul care a instrumentat dosarul că încearcă să abată atenția de la o altă anchetă în care este investigat de Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție.

„Procurorul Ardelean încearcă să se folosească de dosarul Victor Micula ca să abată atenţia de la propriul dosar în care e suspect la Secţia pentru investigarea infracțiunilor din justiție, cel în care e acuzat de comiterea unor infracţiuni grave alături de judecătoarea Crina Muntean şi procurorul Ciprian Man.

Ce încredere să ai într-un rechizitoriu semnat de un procuror care a fost înregistrat punând la cale un plan de intimidare a judecătorilor care nu «ascultau» de DNA Oradea prin fabricarea de dosare penale «ca să intre frica in ei»?“, a comentat avocatul Doseanu, conform bihoreanul.ro, preluat de Evenimentul Zilei.

Dosarul lui Victoraș Micula

Dosarul în care a fost trimis în judecată Victoraș Micula are la bază o sesizare din oficiu a polițiștilor Serviciului Judeţean Anticorupţie Bihor, sub coordonarea DNA. Ancheta se bazează pe mai multe incidente care îl au ca protagoniști pe tânărul Micula și pe cei patru polițiști.

Astfel, agentul de poliție Ovidiu Vaida este acuzat că în noaptea de 16 spre 17 noiembrie 2018 l-a luat pe Victoraș Micula într-o acțiune a poliției, pentru prinderea în flagrant a unui interlop bănuit că a urcat drogat la volan.

Pe de altă parte, Camelia Erdei este acuzată că i-ar fi dat informaţii secrete și că l-a lăsat să acceseze baza de date a MAI. Alin Zanca şi Claudiu Rengle, ultimul pensionat între timp, sunt acuzaţi că au abuzat de funcţii pe care le dețineau şi l-au „iertat” de o amendă după ce a intrat cu un automobile pe o alee pietonală din Oradea, punându-i în pericol pe trecători.

Dosarul „Ferma Băneasa” și faptele pentru care avocații ies azi în stradă

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre