Madi Dragoș, mama Biancăi Drăgușanu, a contestat amenda de 2.000 de lei pe care o încasase de la Poliția București pe motiv că ar fi sunat fără motiv la numărul unic de urgență 112. Mai mult decât atât, ea a câștigat contestația. De vină a fost agentul care a întocmit procesul verbal.
Povestea e veche de un an și jumătate. La momentul respectiv, mama Biancăi Drăgușanu a sunat la 112 și a reclamat că fiica ei ar putea fi sechestrată de soțul ei, Alex Bodi, căci, la momentul respectiv, cei doi erau căsătoriți. Madi Dragoș a ajuns la acest gest disperat după ce a încercat de mai multe ori să ia legătura cu fata ei, dar aceasta nu a răspuns.
Știind că uneori viața de familie a fiicei avea episoade mai puțin pașnice, femeia a sunat la poliție. Polițiștii s-au deplasat la adresa indicată. Ulterior, în procesul verbal întocmit, au susținut că femeia a mințit și că s-a folosit de „declarații false pentru determinarea alertării agenților de poliție”. Urmare a acestui document, Madi Dragoș a fost amendată cu suma de 2.000 de lei. Procesul verbal l-a primit prin poștă, o lună mai târziu.
Polițiștii au comis gafe sau au fost rău intenționați
Știind că a acționat de bună-credință, Madi Dragoș nu a lăsat lucrurile să își urmeze cursul. Ea nu a plătit amenda și a contestat în instanță procesul verbal. Mai mult, mama Biancăi a explicat și că oamenii legii nu și-au făcut treaba, dovadă fiind inclusiv faptul că la numai două săptămâni de la incident, Bianca a divorțat de Alex Bodi. Iar divorțul, după cum vă amintiți, nu a fost pur și simplu, ci blondina a cerut și un ordin de protecție față de Alex Bodi.
„Agenții de poliție s-au limitat la a merge la domiciliul fiicei mele și a-i adresa întrebări acesteia în locul pretinsei agresiuni și în prezenta soțului pretins agresiv și nu au avut în vedere în niciun moment că ea ar putea fi inhibată de prezența soțului său, din contră, s-au limitat la a constata faptul ca subsemnata a sunat nejustificat la serviciul de urgență și deși fusese semnalată o încălcare a art. 3 din Convenție, nu au întreprins o anchetă efectivă”, se arată în plângerea femeii.
Data Poștei i-a dat de gol pe polițiști
Mai mult decât atât, potrivit Wowbiz.ro, polițiștii au trecut pe procesul verbal altă dată decât cea reală. Data la care documentul a fost întocmit a fost 19 martie 2020, iar data de pe ștampila poștei, aflată pe plicul cu care actul a plecat spre mama Biancăi, era 16 martie. Polițistul nu putea scrie procesul verbal la o dată ulterioară comunicării lui. Și acest lucru a făcut ca amenda să fie lovită de nulitate.
Sursa foto: Instagram
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook