Simona Ionescu / Redactor Șef

Victorie pentru șoferul drogat Vlad Pascu: Iese din închisoare! Consideră exagerate relatările faptelor sale

Victorie pentru șoferul drogat Vlad Pascu: Iese din închisoare! Consideră exagerate relatările faptelor sale
Vlad Pascu va ieși din Penitenciarul Poarta Albă unde este încarcerat în acest moment. Tânărul va fi internat într-o clinică secretă din Constanța.

Potrivit informațiilor oferite de avocata lui Vlad Pascu, Sorina Stoica, tânărul inculpat în dosarul 2 Mai urmează să fie internat într-o clinică din Constanța. Apărătoarea lui Pascu nu a vrut să spună numele instituției spitalicești.

„În ceea ce privește cererile de control medical, în parte, au început să fie soluționate și în sens pozitiv”

Sorina Stoica susține că familia lui Vlad Pascu și-ar fi dorit ca acesta să fie consultat în București, dar din cauza logisticii nu s-a putut. În consecință, s-a ales o clinică din Constanța, dar nu a vrut să spună care este aceasta.

„În ceea ce privește cererile de control medical, în parte, au început să fie soluționate și în sens pozitiv.

Astfel că urmează chiar o procedură de internare în afara penitenciarului pentru consultații, în special afecțiunile clinice cu care acesta s-a născut, respectiv la inimă și la rinichi”, a declarat avocata Sorina Stoica, potrivit ZIUA de Constanța.

Vlad Pascu spune că are nevoie de ajutorul unui psihiatru

Vlad Pascu va fi internat într-o clinică secretă din Constanța

Pe altă parte, când a fost audiat de judecătorii din Constanța, Vlad Pascu a menționat că are nevoie urgent să ajungă la consult la un psihiatru, pentru că nu suportă regimul din penitenciar.

Pascu a mărturisit atunci că „nu pot să fac nimic nici în speța cu educația în penitenciar, până când o persoană nu e condamnată. E chiar mai greu decât în regim închis!”. Tânărul s-a plâns că „am încercat să aduc profesori, s-a respins acest lucru” și a punctat că „pentru mine e un timp care se scurge fără sens”.

„Tot ce îmi doresc, este să-mi văd din nou familia”

„Aș putea face lucruri benefice pentru mine dacă aș fi lăsat la domiciliu. Sunt conștient. Tot ce îmi doresc este să-mi văd din nou familia, să îi iau în brațe, am avut vizite doar la geam. Să mai fiu lângă familie o lună, două, de zile până îmi ispășesc pedeapsa. Mi-o asum.

În speța de sustragere sau… că m-aș puca din nou de droguri… având în vedere presiunea mediatică… că de la 13 ani mă droghez, sunt lucruri exagerate. Am avut o adicție. E mult exagerată în presă! Nu are legătură cu situația mea reală”, a mărturisit Vlad Pascu, potrivit Ziua de Constanța. 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre