Într-o declarație publică, deputatul european Siegfried Mureșan (PPE / PNL), co-raportor al Parlamentului European privind Mecanismul de Redresare și Reziliență a detaliat ce s-a întâmplat azi la Consiliul European. Veștile sunt bune.„Consiliul de Miniștri al Uniunii Europene și-a dat acordul pentru aprobarea formală a Planului Național de Redresare și Reziliență al României (PNRR). Anunțul de astăzi al Consiliului vine după ce și Comisia Europeană avizase PNRR-ul României la finalul lunii septembrie.
Avizul Comisiei de luna trecută a fost o etapă extrem de importantă din aprobarea PNRR deoarece Comisia este instituția care trebuie să implementeze planurile naționale din partea Uniunii Europene.
Decizia de astăzi a Consiliului este ultima etapă formală din procesul de aprobare a PNRR. De acum se va putea semna și acordul de finanțare între România și Uniunea Europeană în baza căruia țara noastră va putea primi finanțarea de aproximativ 30 de miliarde de euro din Mecanismul de Redresare și Reziliență pentru finanțarea planului de redresare”, a comunicat europarlamentarul liberal.
Siegfried Mureșan a arătat și care va fi prima sumă de bani pe care România o va primi.
„Din acest moment, Guvernul României poate începe să implementeze reformele și investițiile prevăzute în Planul de Redresare. În două-trei săptămâni, vor sosi în țară și primii bani din finanțarea PNRR, adică avansul de 3,8 miliarde de euro sau 13% din bugetul total alocat țării noastre.
Ca raportor al Parlamentului European privind Mecanismul de Redresare și Reziliență, sunt bucuros să văd că implementarea acestui mecanism prinde contur și că banii încep să ajungă în toate statele membre ale Uniunii Europene, inclusiv în România.
Noi, Parlamentul European, vom monitoriza implementarea acestui plan în toate statele membre ale Uniunii Europene și vom ajuta acolo unde va fi nevoie.”
Foto: Facebook
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook