Simona Ionescu / Redactor Șef

Vin temperaturi de primăvară! Urmează zile cu peste 10 grade în termometre

Vin temperaturi de primăvară! Urmează zile cu peste 10 grade în termometre
Putem uita iernile copilăriei, mai nou trebuie să ne obișnuim cu unele mai degrabă primăvăratice. Iarna aceasta, în multe zone din România a văzut zăpada doar câteva zile.

După valurile de frig polare, vin temperaturi de primăvară. Urmează zile cu peste 10 grade în termometre, anunță meteorologii. În luna februarie temperaturile nu doar că vor fi pozitive în Capitală, dar vor trece de 10 grade Celsius. Și nu doar în București va fi cald, ci în majoritatea zonelor țării. Vremea va fi mai caldă decât cea specifică perioadei, în următoarele patru săptămâni, se arată în prognoza publicată de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Februarie va avea temperaturi de primăvară

În prima săptămână a lunii februarie, pregătiți-vă să lăsați deoparte hainele foarte groase. Temperaturile medii vor fi de primăvară, ajungând la 11 – 12 grade Celsius. Aceste valori, mult mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, se vor regăsi în toate regiunile. Zonele cele mai călduroase vor fi cele  din nord-estul și sud-vestul teritoriului țării noastre.

De asemenea, meteorologii anunță cantități de precipitații excedentare în regiunile nord-vestice, centrale, dar mai ales în zona Munților Apuseni și în nordul Carpaților Orientali. În sud șio în sud-estul României precipitațiile vor fi sărace, în timp ce în restul țării ele vor fi în general apropiate de cantitățile normale pentru acest interval.

Vin temperaturi de peste 10 grade

Până la mijlocul lunii februarie temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toată țara, dar mai ales în regiunile extracarpatice. Cele mai multe precipitații sunt așteptate, conform prognozei meteorologilor, în zona Munților Apuseni și în nordul Carpaților Orientali.

Și după mijlocul lunii februarie, temperaturile vor rămâne pozitive și mai mari decât cele în mod obișnuit firești pentru această perioadă, au mai anunțat reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie. Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice, pe întreg teritoriul României. Totodată, cantitățile de precipitații estimate vor avea o tendință ușor excedentară în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane, până la finele celei de-a doua decade a lunii.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre