Simona Ionescu / Redactor Șef

Vine vara! Ce temperaturi au anunțat meteorologii pentru luna iunie

Vine vara! Ce temperaturi au anunțat meteorologii pentru luna iunie
După o lună mai care nu ne-a fost tocmai pe plac din cauza ploilor, meteorologii ne-au dat vestea cea bună. Vine vara!

Meteorologii au anunțat prognoza pentru următoarele patru săptămâni, între 3 iunie – 1 iulie 2024. Vara își va intra în drepturi.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie începutul de vară va fi unul cu aer tropical, iar temperaturile maxime urmează să depășească chiar și 33 de grade Celsius. Din păcate însă, ne vom mai „lupta” cu ploile și vijeliile.

Ploile vor avea și caracter torențial

Meteorologii spun că vremea va fi caldă în cea mai mare parte a țării, dar vor reveni ploile în sudul și vestul teritoriului, dar și în zona Carpaților Meridionali și Occidentali. În această parte vor existe și frecvente descărcări electrice, iar ploile, cu caracter torențial „în intervale scurte de timp cantităţile de apă vor depăşi pe alocuri 20…30 l/mp şi vor fi condiţii de grindină”. În celelalte regiuni ale României, fenomenele vor fi posibile pe spații mici. Temperaturile maxime se vor situa între 25-33 de grade Celsius, cu un disconfort mai ridicat în orele după amiezii.

Temperaturi ridicate la nivelul întregii țări

Temperaturi ridicate pentru luna iunie

Între 3-10 iunie, vor fi valori mai ridicate la nivelul întregii țări, cu ploi mai ales în sudul, estul și centrul teritoriului. În perioada 10-17 iunie va fi la fel de cald, iar precipitațiile se vor apropia de cantitățile normale pentru această perioadă. Temperaturi peste media celor specifice perioadei la nivelul întregii țări se vor înregistra și în perioada cuprinsă între 17-24 iunie 2024.

În ceea ce privește regimul pluviometric, acesta va fi ușor deficitar în majoritatea regiunilor României. Tot temperaturi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă vor fi și între 24 iunie – 1 iulie 2024. În jumătatea de est a României, regimul pluviometric va fi normal, dar în restul regiunilor ușor deficitar.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre