Simona Ionescu / Redactor Șef

Vara lui 2024 nu va mai fi ca în alți ani. Ce anunță meteorologii pentru luna iunie

Vara lui 2024 nu va mai fi ca în alți ani. Ce anunță meteorologii pentru luna iunie
După un mai care n-a fost deloc pe placul românilor, nici începutul lunii iunie nu va fi ca în alți ani. Meteorologii spun că vara lui 2024 va fi ciudată.

Vremea își face de cap, iar vara încă nu și-a intrat în drepturi. Deși mai sunt câteva zile până în iunie, nici începutul acestei luni nu va fi cum ne dorim. Ce spun meteorologii despre vara acestui an. 

O jumătate de lună de ploaie

Potrivit www.weather25.com, aproape jumătate din luna iunie în România vom avea nevoie de umbrele și de cizme de ploaie. Vom avea minime de 17 grade Celsius și maxime de 28 de grade Celsius, dar acest lucru se va întâmpla spre sfârșitul lui iunie.

Vor fi și valori de 29-30 de grade Celsius, în București, dar și în alte zone din țară, însă meteorologii anunță că vara acestui an nu se va asemăna cu cea din anii trecuți. Temperaturile nu vor fi atât de ridicate ca în alți ani și meteorologii nu cred că vom avea parte de caniculă.

„Se vor înregistra cantităţi de apă în general de 15…20 l/mp şi izolat de peste 40 l/mp şi vor fi condiţii de grindină”

Iunie va începe cu ploi

„Instabilitatea atmosferică se va manifesta prin înnorări temporar accentuate, averse ce vor avea şi caracter torenţial şi descărcări electrice în Oltenia, Banat şi în Crişana, local în Transilvania şi Maramureş şi izolat în celelelate regiuni. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantităţi de apă în general de 15…20 l/mp şi izolat de peste 40 l/mp şi vor fi condiţii de grindină.

„Temperaturile maxime se vor încadra în general între 20 şi 28 de grade Celsius”

Vântul va prezenta intensificări în sudul Banatului şi în zona Carpaţilor Meridionali, unde va atinge viteze în general de peste 60…70 km/h, local şi temporar. Și la o intensitate mai redusă şi în sud, centru şi est, dar se va intensifica pentru scurt timp şi în timpul averselor când vor fi pe arii restrânse şi vijelii.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 20 şi 28 de grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între 8 şi 17 grade Celsius, cu valori uşor mai scăzute în depresiunile Carpaţilor Orientali”, spun specialiştii ANM.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre