Mai multe victime ale agresiunilor sexuale comise de Harvey Weinstein, găsit vinovat în februarie de viol, primesc compensații financiare serioase pentru ororile prin care au trecut. Nu mai puțin de 19 milioane de dolari vor avea de împărțit, în urma acțiunii comune depuse în instanță și aprobate, marţi, de procurorul statului New York.
Aceste compensaţii sunt rezultatul proceselor împotriva faimosului producător hollywoodian în vârstă de 68 de ani şi contra studioului The Weinstein Company. ”Harvey Weinstein şi The Weinstein Company au eşuat în faţa angajaţilor lor. După hărţuiri, ameninţări, discriminare şi discriminare de gen, li se face o oarecare dreptate acestor victime”, transmite procurorul Letitia James într-un comunicat, fără a preciza numărul persoanelor care vor beneficia de acest acord.
În plângerea formulată de victimele bărbatului se arată că Weinstein ”cerea sau îşi forţa angajatele să aibă contacte sexuale neconsimţite drept compensaţie pentru păstrarea locului de muncă sau pentru a progresa în carieră”. Fostul producător de cinema, găsit vinovat în februarie de viol şi agresiune sexuală, a fost condamnat pe 11 martie la 23 de ani de închisoare în urma unui proces extrem de mediatizat la New York.
Industria cărnii din Europa, pe butuci: ”În ultimii ani a avut loc un adevărat dumping social”
Selly pune la pământ învățământul românesc: ”Ce învăţăm noi la şcoală nu are legătură cu realitatea”
Aproape 90 de femei, între care Angelina Jolie şi Salma Hayek, l-au acuzat public, până în prezent, pe Harvey Weinstein de hărţuire, agresiune sexuală sau viol. Mare parte dintre fapte, care au avut loc cu mulți ani în urmă, s-au prescris. El a fost acuzat în aprilie de o a treia agresiune sexuală într-un dosar depus de procurorii din Los Angeles.
Victimele agresiunilor sexuale din România sunt mai protejate din acest an
Parlamentul României a adoptat, marți, proiectul de lege care înăsprește pedepsele pentru infracțiunile de natură sexuală, astfel încât persoanele condamnate să nu mai primească sancțiuni cu suspendare, ci cu executare. Aceste pedepse îi vziează nu numai pe violatori și pedofilii, dar și pe cei care propun întâlniri minorilor, pe internet, sau pe cei care le cer copiilor poze nud.
În cazul unui eventual viol, persoanele condamnate vor primi pedepse cuprinse între 5 și 10 ani de închisoare – față de 3 – 10 ani, cât este în prezent – respectiv de la 7 la 12 ani dacă victima este minoră și există circumstanțe agravante. Pedeapsa variază între 9 și 18 ani (față de 7 și 18 ani) dacă fapta a avut ca urmare moartea victimei.
Raportul sexual cu un copil mai mic de 14 ani va fi pedepsit cu închisoare între 2 și 9 ani, iar cu un minor între 14 și 18 ani cu închisoare între 1 și 5 ani. Și propunerea de întâlnire făcută unui minor, chiar și pe internet, sau incitarea acestuia la pornografie, se sancționează cu între 6 luni și 3 ani de pușcărie.
Sursa foto: Instagram / harveyweinsteinaccomplishments
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook