Simona Ionescu / Redactor Șef

Viorica Dăncilă s-a înfipt în BNR, lângă guvernatorul Mugur Isărescu. Urmează încă două VIP-uri politice

Viorica Dăncilă s-a înfipt în BNR, lângă guvernatorul Mugur Isărescu. Urmează încă două VIP-uri politice
Multă vreme nu s-a mai întrebat nimeni ce mai face fostul premier PSD Viorica Dăncilă. După ce  nu a mai deținut funcția a trecut destul de mult până să mai aibă apariții publice. Iar acum a uimit pe toată lumea.

Pentru că Banca Națională avea nevoie de un strateg, a ales: Viorica Dăncilă îl consiliază pe Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu. Social-democrata este viitorul consultant pe strategie al lui Mugur Isărescu. Fostul premier ar urma să înceapă munca din data de 1 iunie. Mai precis, ea va fi  Consultant de Strategia de Sustenabilitate și Energie Verde – căci așa se numește funcția pe care Viorica Dăncilă o va ocupa în cadrul Băncii Naționale Române.

În conformitate cu cerințele postului, pentru angajarea în corpul consultanților, Viorica Dăncilă a depus un dosar şi a susţinut un interviu. Ea va fi remunerată de BNR. „Nu va fi obligată să-și publice salariul”, a spus Adrian Vasilescu, consilierul de strategie al BNR.

Viorica Dăncilă, fost premier și fost președinte al PSD

Viorica Dăncilă a fost președinte al Partidului Social Democrat şi a ocupat funcția de prim-ministru al României de la 29 ianuarie 2018 până la 4 noiembrie 2019. Este prima femeie din istoria României care a deținut această funcție.

Viorica Dăncilă a urmat Liceul Energetic din Ploiești (1978-1982). În 1988 a absolvit Institutul de Petrol și Gaze, Facultatea Forajul Sondelor şi Exploatarea Zăcămintelor de Hidrocarburi, Ploieşti. „Este și profesia soțului meu, cu care sunt căsătorită de 36 de ani și alături de care am întemeiat familia frumoasă pe care o am astăzi și pe care o iubesc enorm”, spunea Viorica Dăncilă.

Primul său loc de muncă a fost în cadrul Petrom, ca inginer petrochimist, iar în perioada 1989-1997 a predat la Liceul Industrial din Videle. Din 2004 cariera sa politică a început să se contureze. Viorica Vasilica a fost președinte al Organizației de Femei PSD Videle și consilier local în aceeași localitate. Din 2005 până în 2009 a fost președinte al Organizației Județene de Femei a PSD Teleorman și membru în Consiliul Național al PSD. Între 2003 și 2011 a fost președinte al Organizației PSD — Oraș Videle.

În ianuarie 2009 e devenit europarlamentar. Peste un deceniu, Dăncilă a fost numită premier al României și a devenit astfel prima femeie din istoria țării care ocupă această funcție. Mandatul său de premier s-a încheiat după ce Guvernul a fost demis, de Parlament, prin adoptarea unei moţiuni de cenzură.

Urmează să se alăture echipei încă două VIP-uri politice

Alături de Viorica Dăncilă, în echipa de consilieri ai lui Mugur Isărescu ar urma să se alăture și fostul premier Petre Roman, dar și Ioan Mircea Pașcu, anunță Antena3 și Digi 24.

Mugur Isărescu este cel mai longeviv șef de bancă centrală din lume, el fiind guvernator al BNR din 1990.

Isărescu și-a început al şaselea mandat în fruntea Băncii Naţionale a României în octombrie 2019, fiind votat din nou de Parlament în funcţia de Guvernator al băncii centrale.

Consiliu de Administraţie (CA) al BNR este alcătuit din Mugur Isărescu (guvernator), Florin Georgescu (prim-viceguvernator), Eugen Nicolăescu (viceguvernator), Leonardo Badea (viceguvernator), Gheorghe Gherghina, Cristian Popa, Virgiliu Stoenes­cu, Dan Radu Ruşanu şi Balint Csabo (membri).

Moarte suspectă. Un cântăreț de top a murit după ce a căzut de la etajul 5

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre