Vladimir Putin recunoaște că e violent și își stăpânește cu greu furia. „Trebuie să lovești primul…”

Documentarul „Rusia. Kremlin. Putin. 25 de ani” care a fost lansat pentru a celebra 25 de ani de la prima inaugurare a lui Vladimir Putin ca președinte a scos la iveală un lucru puțin cunoscut despre acesta: e violent și își controlează furia cu greu.
În cadrul interviului, Pavel Zarubin, un cunoscut corespondent al Kremlinului, cel care a realizat filmul l-a întrebat pe Putin despre comportamentul său rece și rezervat. „Chiar nu aveți niciodată dorința de a lovi pe cineva, cum se spune?”, a spus Zarubin. Răspunsul liderului rus a fost pe cât de direct, pe atât de surprinzător. „Mereu îmi vine să lovesc pe cineva. Dar trăiesc cu asta, mă lupt cu acest impuls”.
Președintele Rusiei a explicat că această tendință de a fi violent își are rădăcinile în copilăria petrecută pe străzile din Leningrad, actualul Sankt Petersburg, unde a învățat o lecție dură: „Am învățat că, dacă o bătaie este inevitabilă, trebuie să lovești primul”.
În trecut, vicepremierul Marat Husnulin a declarat că, atunci când liderul rus este nemulțumit de colaboratori, „nu țipă la ei, ci le semnalează calm greșelile”. La rândul său, Putin a afirmat că menține o „presiune și tensiune administrativă” asupra subordonaților pentru a le crește randamentul.
Vladimir Putin a venit pe lume în Leningrad (azi Sankt Petersburg), într-o perioadă marcată de greutățile postbelice ale Uniunii Sovietice. Copilăria sa, petrecută într-un mediu dur și sărac al cartierelor muncitorești, a fost descrisă de el însuși ca fiind plină de provocări, violență și lecții de supraviețuire.
Aceste experiențe au modelat, conform propriilor mărturisiri, temperamentul și filozofia sa de viață, inclusiv abordarea sa în politică.
Părinții săi, Vladimir Spiridonovici Putin și Maria Ivanovna Șelomova, au trăit ororile războiului. Tatăl său, fost marinar, a fost grav rănit pe front, iar mama sa a supraviețuit foametei din Leningrad, pierzând un alt fiu, Oleg, înainte de nașterea lui Vladimir.
O traumă care a influențat profund educația strictă pe care i-au oferit-o. Familia a locuit într-un apartament comunal din Baskov Pereulok, o clădire fără apă caldă sau lift, unde mai multe familii împărțeau o bucătărie și o baie.
În autobiografia sa First Person din 2000, Vladimir Putin descrie condițiile ca fiind „înghesuite și sărace”, cu șobolani care alergau pe holuri și o curte interioară unde tinerii se adunau pentru confruntări.
Această sărăcie era tipică pentru Leningradul postbelic, unde reconstrucția era lentă, iar resursele limitate. „Trebuia să fii rapid și nemilos dacă voiai să fii respectat”, a recunoscut liderul de la Kremlin. Vladimir Putin era deseori pedepsit fizic pentru comportamentul său rebel, mai ales că era un elev mediocru în primii ani de școală și prefera să petreacă timpul pe stradă.
În First Person, Putin recunoaște că era „un huligan” în clasele primare, implicându-se în certuri și sfidând autoritatea. În ciuda sărăciei, părinții au economisit pentru a-i oferi lecții de acordeon, dar Putin a preferat sportul, care a devenit o cale de evadare din violența străzii.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook